Zulu

Oriģinālnosaukums: Zulu
Valsts: Francija, DĀR
Žanrs: Drāma/Spriedzes
Režisors: Jérôme Salle
Lomās: Orlando Bloom, Forest Whitaker, Tanya van Graan, Natasha Loring
Gads: 2013

Par filmu-
Dienvidāfrikas republikas pilsētā no nenoskaidrotas, jaunas narkotiskās vielas ietekmē iet bojā vairāki cilvēki. Diviem policistiem jānoskaidro, kas tā par vielu un galvenais, kas to tirgo.

Zulu
It kā vajadzētu kaut ko slavinošu vai ieteikošu pateikt, bet tā īsti nav ko. Ja nu vienīgi šo filmu ir vērts skatīties dēļ tā, lai paskatītos cik vecs ir kļuvis Forests Vitakers. Un kā izskatās Orlando Blūms nošņurkuša policista lomā. Viss. Vairāk tur īsti pat nav ko redzēt. Jā ir mēģinājums pastāstīt par ilgus gadus ciesto un sevī turēto sāpi. Par sakosto krānu. Par vēlmi kaut ko mainīt, bet īsti neredzot iemeslu, var mainīšanu atlikt. Jā, arī visuresošā vardrbība un naudaskāre.

Zulu

Trīs policisti sāk izmeklēt vardarbīgi nogalinātās bagātnieku atvases meitu. Pēdas viņus aizved, gan uz pludmalē mītošu bandu, gan lielu apsardzes kompāniju, gan pie cilvēkiem, kuri ir gatavi uz visu. It sevišķi, ja policijas rīcībā nonāk pierādījumi.

Zulu

Pieminot pierādījumus- fascinē tā doma savā seifā turēt cieto disku ar tādu informāciju, kas ļautu iesēdināt gan pašus, gan arī tuvākos sašus. Vēl jau bija dažas lietas, kas fascinēja (negatīvā ziņā). Likās, ka vēlme pasniegt stāstu bija lielāka, nekā vēlme to pasniegt daudz maz pabeigtu. Abi galvenās lomas tēlotāji brīžam sevi parādīja pat ļoti skatāmi, bet nelīdzētu arī tas, ja viņi to būtu darījuši visu laiku- viss pārējais bija pārāk sekls un pārāk nepārliecinošs.

Kino, kuru ir vērts noskatīties tikai dēļ ķeksīša (kas par ķeksīti, to katrs pats var izvēlēties).

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.