lost_colony0.JPG

Oriģinālnosaukums: Lost colony
Valsts: ASV/Bulgārija

Žanrs: Drāma/Vēsturiska/Mistika
Lomās: Adrian Paul, Frida Show, Rhett Giles
Režisors: Matt Codd
Gads: 2007

Grupa kolonistu uz vientuļas salas nolemj izveidot koloniju, kur sākt jaunu dzīvi. Bet kaut kas ar salu nav kārtībā- tajā mīt ļaunums, kas nemaz negrib veidot labas kaimiņattiecības. Sākas cīņa ne tikai par dzīvību, bet arī par savu dvēseli.

Filmas ievads solīja, ka var sagaidīt labu un interesantu turpinājumu, jo vēsturiska kostīmfilma ar nelielu piedevu mistikas var likties gards kumosiņš, bet sākoties otrajai trešdaļai sāk likties, ka filma budžets tika iztērēts un līdz filmas titriem vajag aizmocīties ar pāri [ne]palikušajiem līdzekļiem. Aizmocīties gan aktieriem, gan skatītājiem. Ja vēl aktieriem ir puslīdz spiesta lieta sagaidīt finiša lentu, tad skatītājs neko nebūs zaudējis, ja līdz tai netiks.

Nedaudz jāatklāj filmas gaita, bet bez tās būs pagrūti paust savu viedokli. Angļu kolonizatori, kuri izsēdināti uz vientuļas salas, drīz saprot, ka uz šīs salas bez viņiem ir vēl kādi. Un šie kādi vairāk piestāvētu mirušo nekā dzīvo pasaulei. Un starp mirušajiem un dzīvajiem rodas domstarpības, kuras tiek risinātas ar ieroču palīdzību. Ja vēl no sākuma risināšana izpaudās kā mistisku elementu darbināšana mežā, tad beigās nesmuki spoki staigāja/peldēja apkārt un apbižoja cilvēkus. Pēdējie šajā pasākumā ne pārāk veiksmīgi aizsargājās un vēl mazāk veiksmīgi tēloja. Cīņas bija jēlas un samākslotas, pusmiroņi bija šausmīgi nepārliecinoši un aizdomīgi maz (laikam pamatīgi tika apcirpts budžets), beigu cēliens pavilkts aiz matiem. Īsāk sakot- pārāk daudz neizdevušos un kaitinošu elementu, lai filmu varētu dēvēt par nebaudāmu. Pat ja tā domāta tikai televīzijai.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

lost_colony1.JPG lost_colony2.JPG lost_colony3.JPG lost_colony4.JPG lost_colony5.JPGlost_colony6.JPG