kinopoisk.ru

Oriģinālnosaukums: Winter’s Tale
Valsts: ASV
Žanrs: Pasaka
Režisors: Akiva Goldsman
Lomās: Colin Farrell, Russell Crowe, William Hurt, Graham Greene, Will Smith, Jennifer Connelly, Jessica Brown Findlay, Kevin Durand
Gads: 2014

Par filmu-
Pīters Leiks ir zaglis. Labs zaglis. Bet viņam radušās domstarpības ar savu bosu, kurš kalpo velnam. Bēgot no sava bosa un viņa rokaspuišiem, Pīters nonāk namā, kurā dzīvo Beverlija- jauka, jauna sieviete, kurai slimības dēļ drīz nāksies pamest šo pasauli. Viņu starpā kā brīnums uzplaukst mīlestība, tikai melnajiem spēkiem nepatīk brīnumi un viņi dara visu, lai brīnums nenotiktu.

kinopoisk.ru

Pēc iepriekšējās filmas (Lielie, ļaunie vilki) līdzsvaram prasījās kas mierīgāks, tāpēc pavērojot aprakstu un filmas aktierus paliku pie Ziemas pasakas. Un pasaka bija ar. Tāda bieza un tumīga- ļaunie spēki paša Velna (Vils Smits) virsvadībā cīnās pret labajiem un viņu radītajiem brīnumiem. Tā, lai pamazām varētu nosvērt kausus savā pusē. Bet te gadījās Pīters (Kolins Farels)- puisēns, kurš izdzīvoja mazajā laivelē, Ņujorkas ielās un arī spēja aizbēgt no ļaunā bosa (Rasels Krovs), kuram nekādas problēmas nesagādā nogalināt vienu vai otru nejauši trāpījušos elementu.

Bet visas šīs cīņas ir tādas- fona elementi. Pavisam reti gadās kāds nepatīkamāks skats (Rasela Krova mīmikas pārvērtības), bet bez tā jau neiztikt pat pasakās- jāparāda, ka ļaunie ir ļauni. Pat beigu klope sanāca tāda.. tāda… vēsa.

Kas ir labajiem? Meitene, kura savu miesu tur vēsumā, lai izdzīvotu ilgāk un neļautu slimībai progresēt. Zaglis, kurš iemīlas un cenšas meiteni pasargāt. Un balts zirgs, kurš parādās tad, kad viņš ir vajadzīgs.

kinopoisk.ru

Viss šis stāsts norisinās 20.gadsimta sākuma Ņujorkā, bet beidzas tikai 2014.gadā- kā nekā brīnumam tomēr bija jānotiek.

Tā ir pasaka un visas pasakas ir ar laimīgām beigām. Tā kā es te varu izplūst arī satura atstāstīšanā. Bet… īsti jau vairs nav kur izplūst. Tāpēc tikai pateikšu, ka, lai arī aktieru sastāvs ir spilgts (Oskari un Oskaru nominācijas + citas balvas) tomēr šī nebūs tā filma, kur būs redzama viņu augstākā pilotāža. Arī režisors (iepriekš labāk pazīstams kā scenārists filmām Es, robots; Es esmu leģenda; Betmens un Robins; Klients; Brīnišķīgais prāts u.c.) nevarēs šo nolikt pie saviem labākajiem veikumiem (pagaidām gan tas ir pirmais veikums režisora krēslā). Tomēr rezultāts ir labs. Tāda, mierīga visu kopāsanākšana un labu darbu darīšana. Jo sirsnīgas filmas taču ir labs darbs?

kinopoisk.ru

Šo var droši nolikt kādam ģimenes kinovakaram ar (vai bez) bērniem.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.