kinopoisk.ru

Oriģinālnosaukums: The Wolf of Wall Street
Valsts: ASV
Žanrs: Komēdija/Biogrāfija/Krimināla
Režisors: Martin Scorsese
Lomās: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Kyle Chandler
Gads: 2013

Par filmu-
Uz patiesiem notikumiem balstīta filma par Džordanu Befortu, kurš īsā laikā kļuva par ļoti veiksmīgu Volstrītas brokeri. Pēc vairāku gadu veiksmīgas darbības, viņš tika apsūdzēts dažādos finanšu noziegumos un viņa impērija sāka brukt.

kinopoisk.ru

Holivuda laikam nolēmusi šogad mūs izglītot par faktiem no senākas un ne tik senākas vēstures. Tā teikt- ņemam personību vai notikumu un taisām augšā filmu. Un visu darīt tik labi, lai par katru izglītojošo filmu būtu Oskars. Vai vismaz Oskara nominācija. – 12 gadi verdzībā, Kapteinis Filipss, Amerikāņu afēra… un arī Volstrītas vilks.

kinopoisk.ru

Pat nezinu kam šī filma varētu nepatikt. Skaidrs, ka maziem bērniem to nevajag rādīt. Arī tikumiskām vecmāmiņām nederēs. Bet pārējie droši var ieplānot šīs filmas skatīšanos- izvirtības un narkotikas pārsātinātajā vidē var ļoti labi pavērot režisora smalko rokrakstu, kas ļauj skatītājam visu to redzēt, bet tajā pat laikā nepazaudēt skatu no ideālās aktieru spēles.

kinopoisk.ru

Un te nav jāslavē tikai Leonardo DiKaprio un pārējo filmas priekšstrādnieku spēle (lai gan- bez šaubām viņiem ir jādod Oskars), bet arī tie mazie aktieri, kuri aizpildīja pavisam nelielu daļu no kinolentes. Un tomēr viņi perfekti spēja uzturēt to fonu, kas vijās caur visu filmu. Piemēram, apcirptā darbiniece, Džordana tēvs, šveices baņķieris, sievas tante…. Te laikam varētu visus minēt.
Vienkāršāk pateikt, ka filmā viss bija tik burvīgs, tik perfekts, tik izvirtis, tik jautrs, tik traks, tik….
Lemona tabletītes salietojies DiKaprio vien bija 4 Oskaru vērts- 1. Par tēlojumu, 2.Par trepju šķērsošanu, 3.Par drauga glābšanu, 4.Par labo atbraukšanu mājās.

kinopoisk.ru

Katrā ziņā filma ir bomba- tā uzspridzina tev iekšā visu ko vien var uzspridzināt un liek vēl kādu laiku sevi sajust visās malās.
Es laikam izklausos baigi sajūsmināts par šo filmu? Bet tā arī ir.

Filmas vērtējums: 10/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.