Oriģinālnosaukums: Muži v naději
Valsts: Čehija
Žanrs: Komēdija
Režisors: Jirí Vejdelek
Lomās: Bolek Polívka, Jirí Machácek, Petra Hrebícková, Vica Kerekes
Gads: 2011

Par filmu-
Andrejam ar sievu ir parasti apnicīga kopdzīve- attiecības it kā ir ierūsējušas, bet tajā pat laikā viņi dzīvo kopā un aktīvi mēģina tikt pie ģimenes pieauguma. Tā īsti laimīgs nav neviens. Turpretī, Andreja sievas vecāki ir pilnīgs pretstats- laimīgi, priecīgi un vēl sievasmāte piedod viņas vīra sānsoļus.
Tā kā Andreja sievastēvs neslēpj viņam savus piedzīvojumus, tad arī Andrejs nolemj izmantot gadījumu un sekot savam sievastēva piemēram.

Ja jums pēdējais no čehu (tad vēl Čehija apvienojumā ar Slovākiju) kino bija pirms n-tajiem gadiem redzētā ”Trīs riekstiņi Pelnrušķītei”, tad ir pēdējais laiks atsvaidzināt savu kinobagāžu ar kaut ko svaigāku. Un te ļoti labi nāk talkā visnotaļ sirsnīga un tikpat visnotaļ pikanta čehu (bez Slovākijas) komēdija par laulāto sūro dzīvi.

Andrejs ar Alisi dzīvo kopā jau vairākus gadus, bet viņu starpā jau sen vairs nav nekāda dzirkstelīte. Pat mīlējoties viņi pārspriež visādas sadzīviskas lietas, ka telpu remonts, bērna drēbes vai kaut kas seksam tikpat klāt neejošs. Tāda nūģiska kopdzīve.

Pilnīgi pretēji ir Alises vecāki- viņu starpā sprēgā ne tikai dzirkstelīte- tur ir vesels ugunsgrēks! Protams, lielākais vaininieks ir Andreja sievastēvs- viņš nelaiž garām nevienu īsāku bruncīti.
Redzot, ka Andrejam ir panīkums viņš neskopojas ar padomiem. Pat ar padomu krāpt sava paša meitu- Andreja sievu.

Un Andrejs jauši vai nejauši bet paklausa sava daudzpieredzējušā sievastēva padomiem un …. un tālāk sākas visnotaļ jautri momenti, kur viens krāpj otru, trešais glābj ceturto, otrais pieķer trešo, bet ceturtais nevar iztikt bez pirmā. Īsāk sakot- sievietes saprot, ka vīriešiem starp kājām ir kompass, kura bultiņa viņam norāda virzienu, bet tajā pat laikā pašas to izmanto.

Varbūt ne tas pats labākais Eiropas kino, bet visnotaļ jauka atslodze no Holivudas pārsātinātā piedāvājuma. Jautrības filmā netrūkst- ik pa laikam gadās diezgan labi nostrādāta rozīnīte (piemēram, orientēšanās treneris vai gaļasmašīnas aizvākšana). Turklāt arī aktieri saviem tēliem atbilst perfekti. Īpaši pie sirds gāja Bolek Polívka tēlotais sievastēvs. Gribētu arī uzslavēt simpātiskās draiskules tēlojumu, bet bail- kāds vēl padomās, ka manas morāles normas nav gana augstas.

Filma nav gluži piemērota kopīgam kinovakaram ar vecākiem vai maziem bērniem, bet nav arī tā, ka pikantums svilinātu acis un vaigus. Arī pārāk morāli taisnajiem šis kino varētu izsaukt kādu alerģisku reakciju (nu kā tā var- krāpt savu lauleni?!). Bet ja augsto morāli izslēdz, tad skatītājs tiek pie ļoti jauka un galvenais- jautra kino, kas pārliets ar tādu vieglu erotikas mērcīti.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.