08.JPG

Oriģinālnosaukums: When a Man Falls in the forest
Valsts: ASV/Vācija/Kanāda
Žanrs: Drāma
Lomās: Timothy Hutton, Dylan Baker, Sharon Stone, Pruitt Taylor Vince
Režisors: Ryan Eslinger
Gads: 2007

Par filmu-

Bils ir dīvains vientuļnieks, kurš strādā par apkopēju nakts maiņā. Viņam nekā cita nav kā tikai mūzika viņa pleijerī un sapņi.

Harijs ir pārlieku iegrimis savā darbā un viņa laulība jūk ārā. Viņa sieva pārdzīvo par savu novecošanu un vienīgo prieku viņai sagādā zagt veikalā drēbes.

Trevis pēdējos septiņus gadus pārdzīvo piedzīvoto avāriju un nespēj vairs sēsties pie automašīnas stūres.

Šos visus cilvēkus vieno savu problēmu risināšana- katram ir savas metodes un katram būs savs rezultāts.

Šo varētu ievietot pie nesaprasto filmu kategorijas- dažreiz īsti nevarēja saprast vai tā ir domāta kā drāma vai arī kā komēdija. Man sanāca, ka abi žanri kopā. Laikam nespēju saprast domu vai arī tā bija ierakta pārāk dziļi.

It kā jau filma centās kārtīgi parādīt četru, ar savām problēmām nomāktu, cilvēku dzīves risinājumu, bet brīžam tas vairāk izskatījās par žēlošanos, par nevēlēšanos kaut ko mainīt. Par dzīves sagrauztajiem un iesprostotajiem. Par viņu nevēlēšanos un nevarēšanu atvērt šī sprosta durvis.

Bils cenšas izvairīties no apkārtējiem cilvēkiem, bet savos sapņos izturas kā varonis- spēj gan glābt cilvēkus, gan nogalināt kaimiņienes kauslīgo vīru. Sapņi un varoņdarbs ir laba lieta, bet izpildījums vairāk sanāca tāds jautrs. Arī pārējo filmas varoņu dzīve vairāk līdzinājās murgainam sapnim no kura katrs varēja tikt tikai pa savām durvīm.

Filma pie sevis noturēja tikai ar vēlmi redzēt nobeigumu, jo ar savu lēno sižetu un bezgala daudz brīvajām vietām, tā brīžam vairāk kaitināja nekā ieinteresēja. Lai arī filmas aktieri savus varoņus attēloja diezgan precīzi (liels pārsteigums bija Šaronas Stounas attēlotā tipāža), tie tomēr nespēja noturēt filmu uz viļņa.

Cilvēku raksturu izzinātājiem un grūtsirdīgo būtņu kārpīšanai ārā no bedres vērotājiem šī filma varētu šķist interesanta, pārējiem varētu sanākt pārāk garlaicīga dīdīšanās, kamēr sagaidītu beigas.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

19.JPG 28.JPG 37.JPG 48.JPG 57.JPG 67.JPG