Oriģinālnosaukums: Wind River
Valsts: Lielbritānija/ Kanāda/ ASV
Žanrs: Spriedzes/ Drāma
Režisors: Taylor Sheridan
Lomās: Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Graham Greene, Julia Jones,
Gads: 2017

Par filmu-
Indiāņu rezervātā ”Vindrivera” atrod sniegā nosalušas indiāņu meitenes līķi. Lai izmeklētu šo noziegumu, FIB aģentei Džeinai palīdz vietējais pēddzinis un mednieks Korijs Lamberts. Korijam ir ne tikai jāprot atrast pēdas sniegā, bet arī jāspēj pārkāpt pāri personīgai traģēdijai, kuru šis noziegums no jauna izcēlis virspusē.

Kaut kas filmas treilerī un atsauksmēs lika noskaņoties uz skatīšanos. Protams, arī aktieru ansamblis šo noskaņošanos tikai pastiprināja. Bet lielais grūdiens bija filmas solītā atmosfēra- kalni, sniegs, aukstums….

Korijam ir kārtējais parastais uzdevums- jāsadzen pēdas plēsoņām, kuri apdraud vietējo iedzīvotāju ganāmpulkus. Dzenot pēdas plēsoņām, viņš ievēro sniegā atstātus cilvēku kailu pēdu nospiedumus. Sekojot šīm pēdām viņš atrod kādu vietējo indiāņu meitenes līķi. Izsauktā FIB aģente saprot, ka bez Korija neiztikt, uzaicina viņu piedalīties izmeklēšanā.
Korijam šis ir grūts uzdevums- ne tik daudz pēdu dzīšanā, kā tas, ka viņš pazīst vietējos iedzīvotājus, kurus skārusi traģēdija un viņam arī nākas saskarties ar traģiskām personīgām atmiņām.

Filma ir kā skarbs detektīvs, kur majestātisku kalnu un mežonīgu ainavu fonā tiek veikti šaušalīgi noziegumi, kuru izskaidrošanu un apjēgšanu no malas ir grūti saprast- skarbā daba cilvēkus veido skarbus un nereti viņu rīcība ir tikpat skarba.
Šoreiz pēdu dzīšanā galvenajaim varonim ir divi motīvi- palīdzēt jaunajai FIB aģentei un solījums bojāgājušās meitenes tēvam atriebt viņa meitu.
Lai arī darbs ne tuvu nav ģeniāls un arī viena otra aktiera tēlojums ir tāds pliekanāks, kopumā filma atstāj graujoši labu iespaidu- vienā elpas vilcienā pavadi ieskauts starp kalniem, sniegu un šāvieniem.
Ja patīk drāmas ar detektīvžanra noskaņu, tad filma ir obligāti jānoskatās.

Filmas vērtējums: 9/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.