Oriģinālnosaukums:
Wolf warrior 2/ Zhan lang II
Valsts: Ķīna
Žanrs: Grāvējs
Režisors: Jing Wu
Lomās: Jing Wu, Frank Grillo, Celina Jade, Gang Wu, Hans Zhang
Gads: 2017

Par filmu-
Īpašo uzdevumu vienības virsnieks par pārkāpumu tiek ielikt cietumā. Pēc iznākšanas viņš dodas veidot biznesu Āfrikā un skumst par ieslodzījuma laikā zaudēto sievu- viņu nošāva kāds noslēpumains ļaundaris Āfrikā. Viss, kas viņam palicis, ir slepkavas lode.
Kādu dienu šajā Āfrikas valstī sākas revolūcija un bruņota sacelšanās un nu viņam jādomā gan par savas, gan citu Ķīnas strādnieku dzīvības glābšanu.

Pirmo vilku neesmu redzējis, bet nolēmu, ka pie lielas patikšanas to noskatīšos. Aizsteidzoties notikumiem pa priekšu varu teikt- pilnīgi noteikti neskatīšos. Protams, vienmēr jau var mani kāds pārliecināt mainīt domas.

Īpašo uzdevumu virsnieks Leng Fengs nolemj sodīt kādu ļaundari un par šo pārkāpumu nonāk cietumā. Pēc iznākšanas viņam nav ne militārā karjera, ne mīļotā sieviete- viņu nogalināja kāds ļaundaris militāras operācijas laikā un Lengam ir palikusi tikai kāda īpaša lode, kuru izmantojis slepkava.
Kādu dienu šajā Āfrikas valstī sākas bruņota revolūcija un revolucionāru nolīgtais algotnis ar savu komandu veic zvērīgas slepkavības un apdraud gan ķīniešu finansēto medicīnas iestādi, gan rūpnīcu ar strādniekiem. Leng Fengs nolemj palīdzēt un, izmantojot savas īpašās zināšanas, cīnās pret ievērojami labāk bruņoto pārspēku, lai glābtu savus tautiešus un afrikāņu draugus.

Nebija man lielas cerības uz šausmīgi interesantu sižetu un meistarīgu aktierspēli, būtu pieticis ja tas viss būtu nedaudz virs vidējā un pieklājīgi biezā slānī rotāts ar austrumu cīņām. Nebija ne viens, ne otrs. Sižets brīžam aizgāja pilnīgā propagandā un ķīniskā aktierspēle te līda ārā teju no visiem. Pat sliktā eiropieša. Nedaudz atvēsināja austrumu cīņas, lai arī tās te bija pablāvas un retas, jo lielāks uzsvars bija uz šaudīšanos.

Tā arī nevarēju uztvert to domu, kāpēc ķīnieši pēkšņi bija izdomājuši darīt lielas lietas Āfrikā un kāpēc tie sliktie tik ļoti gribēja to visu likvidēt. It kā kaut ko vajag, tad vajag kaut ko citu un beigās grib visus nošaut.
Grūti un mokoši sagaidīju beigas un nosolos nākamreiz veikt kādu priekšizpēti šādām filmām. Citādi iegrābiens līdz elkoņiem.

Filmas vērtējums: 2/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.