Northman- A Viking Saga

Oriģinālnosaukums: Northman- A Viking Saga
Valsts: Šveice/Vācija/DĀR
Žanrs: Vēsturiska/ Piedzīvojumu
Režisors: Claudio Fäh
Lomās: Ryan Kwanten, James Norton, Ed Skrein, Charlie Murphy, Charlie Murphy, Tom Hopper
Gads: 2014

Par filmu-
Vikingu kuģis avarē pie Skotijas krastiem un izdzīvo tikai nedaudzi no kuģa komandas. Tūlīt pēc izglābšanās vikingi saķeras kaujā ar karaļa karavīriem un saņem gūstā karaļa meitu. Cerot saņemt par ķīlnieci bagātīgu izpirkšanas naudu, viņi dodas uz dienvidiem, lai nokļūtu kādā vikingu apdzīvotā vietā. Pa to laiku karalis izsūta viņiem pa pēdām slepkavas.

Northman- A Viking Saga

Laikam vienkāršāk būtu, ja uzreiz pateiktu, ka filma ir vāja. Vāja un nebaudāma. Bet labais tonis prasa, lai paskaidroju sīkāk.

No sākuma likās, ka ir priekšnosacījumi labai piedzīvojumu filmai ar smukiem kaujas skatiem. Un ar seriālu esmu jau mazliet tā kā pieradināts pie glītiem vikingu ceļojumiem un smukā kaujām.
Bet gala beigās saņēmu kaut ko lētu un otršķirīgu pat priekš televīzijas.

Northman- A Viking Saga

Ja pareizi sapratu, tad šādas vikingu sāgas sērijas ik pa laikam tiek izlaistas. Nezinu kā citas filmas, bet šī bija tālu no skatāmības.

Vēl neko sliktu nevarētu teikt par pasakas elementiem kā pārdabisku spēku, vīzijām un fizikas jaunajiem likumiem. Bet sižeta neesamība un pilnīgs aktieru nespēks parādīt kaut ko no vikingiem visas filmas garumā bija pārlieku apgrūtinoši priekš skatīšanās. Tā arī visu filmu bija- saujiņa vikingu iet, viņiem pa pēdām dodas sadistiski noskaņoti algotņi un ik pa laikam kāds uzkaujas. Un mirst. Un beigās…. beigās viss notiek kaut kā jocīgi. It kā tā būtu seriāla sestā sērija, kas vāl ir patālu no sezonas noslēguma.
Vienīgais, kas tur bija pozitīvi- kauslīgais mūks (kad šis kāvās).

Northman- A Viking Saga

Citreiz ir tā, ka vāju filmu glābj skaisti skati- bet šoreiz arī skati nepalīdzēja. Jā, bija jau glīti, bet arī nekas vairāk tur nebija.
Droši vien var noprast, ka ieteikums skatīties no manis nesekos. Protams, ja kāds domā, ka es kļūdos, tad var pārliecināties pats ar savām acīm.

Filmas vērtējums: 5/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.