ambassada_1

Oriģinālnosaukums: AmbaSSada
Valsts: Polija
Žanrs: Komēdija
Režisors: Juliusz Machulski
Lomās: Magdalena Graziowska, Bartosz Porczyk, Robert Wieckiewicz, Adam Darski
Gads: 2013

Par filmu-
Topošais rakstnieks Przemeks ar savu sievu aizbrauc pie tēvoča palīdzēt pieskatīt ēku un kaķi. Kādu dienu viņi atklāj, ka šī ēka bijusi Vācijas vēstniecība un tās trešajā stāvā var nokļūt atpakaļ laikā, kad līdz Otrajam pasaules kara sākumam ir palikušas vien dažas dienas.

ambassada_2

Uzreiz jāsaka- filma nav nekāda augstā māksla un nepretendē uz kaut ko oriģinālu un baisi smieklīgu, lai arī tā ir komēdija. Tāda, visnotaļ jautra, saturā viegla un ļoti patīkama izklaide kādam laiskam vakaram.

Aktieri savu darbu dara mazliet stīvi, bet Hitlera tēlojums to visu atsver- vismaz šis tēls man izsauca lielāko jautrību gan kā Hitlers, gan kā viņa dubultnieks Lepke. Viss paŗējais kā jau nepretenciozā komēdijā jābūt.

ambassada_3

Filma sākas ar pārīša ierašanos pie bagātā onkuļa, lai pieskatītu viņa īpašumu pilsētas centrā un pie reizes parūpētos par kaķi kamēr onkulis devies darīšanās. Šo laiku abi laulātie nolēmuši pavadīt pilnvērtīgi- viņš mēģina nodoties savai grāmatai par Hitleru, bet viņa- atpūsties. Viss jau gandrīz izdodas, bet tad viņa pamana, ka ēkas trešajā stāvā notiek dīvainas lietas- it kā tur joprojām darbotos pirmskara Vācijas vēstniecība ar visiem tās darbiniekiem. Ātri viņa saprot, ka tas ir tunelis laikā un viņiem rodas plāns- novērst kara sākumu, jo stingrā slepenībā vēstniecībā ieradis pats Ādolfs.

ambassada_4

Tālāk jau viss pa ierastām sliedēm- Ādolfu nolaupa, nedaudz par viņu pajokojas un vēl izdara šausmīgāk- Hitleram nodzen ūsas. Un kas tad ir Hitlers bez ūsām! Nācās no Čaplina aizņemties.

Ja organisms prasa ko vieglu un bez popkorna patērējamu, tad droši var skatīties.

Filmas vērtējums: 7/10

Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

P.S.
Blakus treilerim pieliku arī mazu klipu ar dziedošo Ribentropu un Hitleru.