Oriģinālnosaukums: Old Dogs
Valsts: ASV
Žanrs: Komēdija
Lomās: John Travolta, Robin Williams, Kelly Preston, Conner Rayburn, Ella Bleu Travolta, Lori Loughlin, Matt Dillon
Režisors: Walt Becker
Gads: 2009

Par filmu-

Divi pusmūža paziņas taisa kopīgu biznesu, kad piepeši vienam no viņiem, pēc septiņu gadu pārtraukuma, uzrodas bijusī sieva ar … dvīņiem. Apstākļu sakritības rezultātā abi paziņas kļūst par auklēm diviem bērniem, kuriem ir vesels paveicamo lietu saraksts.

Es biju cerējis uz ko vairāk. Tiešām! Uz ko daudz vairāk. Negribējās ticēt, ka filma ar labu galveno aktieru duetu spēs nolaisties līdz n-tās reizes redzētam. Protams, kā jau komēdija, ”Vecie čomi” spēja atsevišķos mirkļos izsaukt smaidu, bet visādi citādi es to varu nosaukt tikai un vienīgi par Travoltas ģimenes (Džons Travolta tētis, Kelija Prestone māte un Ella Travolta meita) burziņu, kurā tika pieaicināti pāris augstas raudzes aktieri (Robins Viljams un Mets Dilons).

Viss pārējais bija jau vairakkārt redzēts un tikpat vairakkārt dzirdēts. Laikam šāda tipa ģimenes filmām nav jāizceļas ar īpašu oriģinalitāti, jo galvenais ir pārspīlēti amerikāniski joki un stāsta morāle par ģimenes ciešajām saitēm. Mākslu pataupīsim citai reizei.

Ievērības cienīgs šīs filmas fakts ir tas, ka savu pēdējo lomu te nospēlēja Bernijs Maks (Barnie Mac, atceramies no filmas par Oušena duci).

Var jau būt, ka režisora iecere bija ar ne pārāk saderīgo pāri- Travolta un Viljams, panākt papildus rezultātu, bet man liekas, ka abi šie kungi stipri pārcentās savās lomās. Pārspīlēti komiski viņi centās tēlot labas aukles un cīnīties ar pingvīniem, pie reizes sajusties kā mīlošiem papucīšiem. Bet droši vien arī lielām zvaigznēm vajag ik pa laikam pahalturēt, lai sagatavotos kam lielāka. Gaidām nākamo mēģinājumu.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.