Oriģinālnosaukums: Words
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma
Režisors: Brian Klugman, Lee Sternthal
Lomās: Dennis Quaid, Jeremy Irons, Bradley Cooper, Zoe Saldana, Olivia Wilde, Ben Barnes
Gads: 2012

Par filmu-
Rorijs beidzot piepildījis savu sapni- viņš kļuvis par rakstnieku. Turklāt viņa pirmais darbs ir īsta bomba- dižpārdoklis starp dižpārdokļiem. Vienīgi- šo stāstu nav sarakstījis Rorijs. Viņš to atrada manuskripta veidā un tagad, Rorijam slavas zenītā esot, viņu uzmeklēja manuskripta īstais autors…

Braiens un Lī kā scenāristi kopā piedalījušies pie divu filmu radīšanas- Trons: Mantojums un Vārdi. Rindā gaida vēl viena. Tikai šoreiz viņi nolēma kļūt arī par režisoriem. Varbūt pie vainas ir tas, ka scenārijs šai filmai jau bija gatavs pirms vairāk kā desmit gadiem un jau toreiz abi palūdza savam labam draugam Bredlijam Kūperam nospēlēt galveno lomu. Kūpers to apsolīja un pēc vairāk kā desmit gadiem solījumu arī turēja.

Šajā filmā Bredlijs Kūpers nospēlēja visnotaļ labu un pat ļoti skatāmu gandrīz galveno lomu. ”Gandrīz”, jo tīri neslikta galvenā loma sanākusi arī Denisam Kveidam, Džeremijam Aironam… faktiski visi bija tik labi, cik vien labi viņi ir pierasti redzēt.

Par pašu filmu īsti nav ko stāstīt, lai nejauši neatklātu detaļas, bet pati filmas forma ir pieklājīgi pasniegta- kā stāsts stāstā. Vai arī stāsta stāsts stāstā. Vai arī… nu, tas katram pašam ir jāsaprot, kas tad tur galu galā tika pateikts un kāpēc galvenie varoņi rīkojās tā un ne citādāk.

Lai arī filma tiek apzīmēta kā drāma un vēl šur tur manīta klāt piekabināta romantikas birka, es drīzāk to sauktu par drāmu. Ja arī tur bija romantika, tad ne tajā salkanākajā formā.

Filma, kur ne tikai atpazīstami aktieri labi nospēlē savas lomas, bet arī līdzi nāk spēcīgi vārdi un laba deva līdzpārdzīvojuma, kuru vēl spilgtāk akcentē filmas mūzika.
Jā, un Airons bija kārtīgs vecis. Patika.

Filmas vērtējums: 10/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.