Oriģinālnosaukums: In a Valley of Violence
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma/ Vesterns
Režisors: Ti West
Lomās: Ethan Hawke, John Travolta, Taissa Farmiga, James Ransone, Burn Gorman
Gads: 2016

Par filmu-
Pols dodas uz Meksiku un pēdējā pieturvietā pirms robežas- nomaļā pilsētiņā Dentonā, viņš saķeras ar vietējo. Godīgā cīņā Pols uzvar. Bet…ja vien šis vietējais nebūtu bēdīgi slavens ar savu nesavaldību un nežēlību pret apkārtējiem, tad ar to stāsts būtu galā. Diemžēl, viņš ir arī vietējā šerifa dēls.

Sagribējās vesternu. Vienkārši sagribējās. Ātri uzmetot aci filmas sastāvam, nospriedu, ka jābūt ļoti labi. Nu, vismaz pieklājīgi labi. Sižets var arī nebūt pārāk izcils, galvenais, lai puikas pašaudās, dažos kadros pavīd indiāņi un beigās labais aizjāj saulrieta fonā. Tad būs noķerta vesterna garša.
Bet…kā teiktu Gojko Mitičs- pārāk daudz sagribēji, bālģīmi.

Pols dodas prom no visa. Uz Meksiku. Un viņš sev atradis ceļabiedru- suni. Tā viņi dodas sev vien zināmā virzienā un mēģina izvairīties no cilvēkiem. Bet ik pa laikam jāapmeklē civilizācija- jo ir vajadzība pēc ēdiena, dzēriena un atpūtas.
Tā nu kādā necilā pilsētiņā viņam bārā iznāk saķeršanās ar kādu vietējo izsitēju. Ātri viņu nolicis pie vietas, Pols cenšas pazust no pilsētas, bet atriebēji viņu panāk.
Brīnumainā veidā palicis dzīvs, Pols nolemj atmaksāt visiem un pilsētiņa kļūst par vardarbības epicentru.

Laikam jau pēc apraksta var nojaust, ka sižets te ir plakans kā galda virsma. Bet, kā jau teicu- tas te nav galvenais. Vismaz- ne tas gaidītākais. Ja būtu, tad būtu labi. Vismaz varētu cerēt, ka tas izglābtu filmu. Jo šoreiz te nebija vardarbības ieleja, bet gan bēdu ieleja.

Sākums bija tāds lēnīgs un ar aktieriem trūcīgs. Labi, visi iešūpojas un nav arī ko gaidīt pamestā vietā ļaužu pūļus. Bet arī vidusdaļa netaisījās ko mainīt. Nācās sevi mierināt ar domu, ka visi taupās fināla šaudeklim un šī visa prelūdija būs to vērta. Nebija! Nebija ne beigu šaušanas akordi, ne arī bija tā gaidīšanas vērte. Nu labi- nedaudz lodes palidoja. Bet tas viss, ko varētu apzīmēt kā beigu cēliens, bija nekas vairāk kā vienas puses brēkšanas pēc suņa nāves atmaksas, bet no otras puses bija idiotisku darbību mīšanās ar samocītu tēlojumu.

It kā negribētu pārmest Ītana Hauka tēlojumam- cik nu viņam atļāva, tik viņš darīja labi. Travolta bija pārāk plakans, lai vispār būtu pamanāms. Pārējie…pārējie varēja arī nebūt, jo viņu tēlojums bija samocīts un filmas jēgai neko nedodošs. Un galvenais- beigās nebija nekāda jāšana pretī saulrietam!
Pat nezinu vai drīkstu kam ieteikt. Ja nu vienīgi vesterna kolekcionāriem.

Filmas vērtējums: 4/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.