Oriģinālnosaukums: Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant
Valsts: ASV
Žanrs: Piedzīvojumi/Komēdija/Šausmas
Lomās: John C. Reilly, Willem Dafoe, Chris Massoglia, Salma Hayek, Ken Watanabe
Režisors: Paul Weitz
Gads: 2009

Par filmu-
Darens ir parasts skolnieks- skola, labas atzīmes, paklausīgs bērns… Līdz kādu dienu viņš ar savu labāko draugu Stīvu dodas uz šovu.
Drīz pēc šova Darens un Stīvs tiek ierauti pavisam citā pasaulē, kur nav vietas ne skolai, ne vecākiem, ne iepriekšējai dzīvei.

Laikam pateicoties labi noslīpētajam filmas ”Krēsla” mārketingam, vampīri kinofilmās ir ejoša prece. Un laikam arī tieši tāpēc man šīs filmas skatīšanos nācās visu laiku atlikt- it kā varētu noskatīties, bet… vampīri, amerikāņu jaunieši (sajūta, ka būs Amerikāņu pīrāga stilā (kā nekā režisors ir tas pats)). Bet tai pat laikā kaut kāda interese tiek pamodināta.

Un jāsaka, ka es maldījos- filma, lai arī ir par jauniešiem, es drīzāk teiktu, ka mērķēta vairāk pieaugušajiem vai vismaz pieaugušākiem bērniem. Nez vai mazais skolnieciņš spēs izturēt skatus kad frīki demonstrēs savus jaukumus vai, kad ies vaļā [mazliet] asiņaina klope, vai arī kad Selmai Haijakai sāks augt bārda….
Varētu teikt, ka šī ir piedzīvojumu komēdija pieaugušajiem par jauniešiem un vampīriem.

Lai arī filma ir vienkārša un paredzama visas trases garumā, to pilnā mērā izglābj aktieri un joki.

Par aktieriem runājot- Viljams Defo nesen pabija vienā filmā par vampīriem (Daybreakers). Tagad viņam maza, bet eleganta lomiņa. Džons Reilijs- lai arī baigi vilka uz Karlsonu, tomēr bija ļoti labs galvenās lomas tēlotājs (puišeli neskaitu). Ken Watanabe- galvenais samurajs no ”Pēdējā samuraja” tagad ir pats galvenais cirka frīks. Selma Haijaka- dāma ar dziļu dekoltē un fiksi augošu ZZ Top cienīgu bārdu.

Filma, lai arī brīžam naiva, tomēr tika ieturēta līdz beigām jautrā un krāsainā stilā. Atmosfēra gana vampīriska, bet tai pat laikā jauka un mīlīga. Ja ir jautrs un augstu mākslu neprasošs garastāvoklis, tad jautra izklaide garantēta.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.