Oriģinālnosaukums: Nights in Rodanthe
Valsts: ASV/Austrālija
Žanrs: Drāma/Romantika
Lomās: Diane Lane, Richard Gere, Christopher Meloni, Viola Davis, Becky Ann Baker
Režisors: George C. Wolfe
Gads: 2008

Par filmu-

Adrianas dzīve ir pilnīgā haosā- bērni viņu neklausa, vīrs pēc šķiršanās grib nākt atpakaļ un viņa nevar izlemt vai viņa to vēlas.
Pēc draudzenes lūguma viņa dodas uz Rodanti, mazu pilsētiņu okeāna krastā, lai pieskatītu viņas viesnīcu, kamēr tur apmetīsies kāds viesis. Šis viesis ir Pols, dakteris, kuram pēc neveiksmīgas operācijas un tikpat neveiksmīgas privātās dzīves, ceļi ir aizveduši līdz Rodantei.
Pamazām viņu abu starpā mostas jūtas, kuras viņi bija pazaudējuši iepriekšējās attiecībās.

Filma par pusmūžu sasniegušo nelaimīgo laulību sagrauztajiem cilvēkiem, kuri nejauši satiekas un nelielā laika posmā saprot, ka tā īstā un patiesā dzirkstele starp viņiem ir uzšķīlusies. Ka var visu sākt no jauna un nav vajadzība grimt vecās un ne tik veiksmīgās mīlestības atmiņās. Viss, kas ir vajadzīgs jau ir- māja pie okeāna un divvientulība. Tālāk, kā jau ierasts melodrāmās.

Grūti pat teikt, ar ko šī filma būtu labāka par kaut kur jau redzētām tādām pašām saldsērīgām asarainām ainām. Visi notikumi ir diezgan šabloniski un iepriekšparedzami- saule, vējš, pirmais skatiens, kārtīga buča un tālāk jau pēc ierastā scenārija. Droši vien filmas lielākais (vienīgais?) pluss ir abi galvenās lomas tēlotāji- Gīrs un Leina. Pat ja filmā notiekošais liekas mazliet garlaicīgs un nedaudz paredzams, tad abu tēlojums to kompensē- jūtas un emocijas ir pārliecinošas, tēlu maiņas no jautra uz domīgu vai no nomākta uz dzīvespriecīgu ir patiesas un pat ļoti pārliecinošas. Nezinu vai tas viss spēj izvilināt kādu asaru no skatītājiem, bet mēģinājums to izvilināt nav slikts.

Var jau būt, ka filmas veidotāji bija nobijušies no tā, ka filma sanāks pārāk izstiepta un tas var apžāvēt asaras uz skatītāju vaigiem, un tāpēc tas sākuma/vidus posms tika mazliet sagraizīts. Vismaz nepamet šāda sajūta, ka pāris kadri tika liegti mūsu acīm. Tie kadri, kuros tiktu parādīta tā īstā dzirksteles uzšķilšanās, tā veco šaubīgo emociju aizmešana un jaunās pacelšana citā līmenī. Citādi prātā iesēžas doma, ka ne jau dzirkstele vai radnieciskas dvēseles ir vainīgais, bet gan sakritība, ka neviena(s) viesnīcā vairāk nebija. Tā teikt- paņēma to, kas bija tuvumā.

Žanru cienītājiem droši vien būs patīkami redzēt divus spēcīgus aktierus šāda žanra filmā, kā arī šo abu aktieru cienītājiem varētu būt interesanti pavērot viņu romantisko saspēli. Bet neitrāliem skatītājiem, lai paliek neitrāls ieteikums- pēc pašu izvēles.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.