Oriģinālnosaukums:
The Trust
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma/ Spriedzes
Režisori: Alex Brewer, Benjamin Brewer
Lomās: Nicolas Cage, Elijah Wood, Eric Heister, Sky Ferreira
Gads: 2016

Par filmu-
Divi policisti (N.Keidžs un E.Vuds) izmeklēšanas papīros ievēro aizdomīgu lietu- kāds samaksājis milzīgu summu par kāda sīka noziedznieka izpestīšanu. Rokot tālāk, viņi uzduras kādam aizdomīgam noziedznieku slēpnim, kurā, pēc viņu domām, atrodas liels daudzums vērtīgu lietu.
Viņi nolemj uzlauzt šo slēpni.

Pēdējā laikā filmas ar Nikolasu Keidžu ir drošāk neskatīties, nekā riskēt un noskatīties. Šoreiz nolēmu izdarīt izņēmumu un paskatīties, ko tad viņš, pārī ar Eliju Vudu, ir sadarījis.

Voteram savs darbs nepatīk- uz nozieguma vietām viņš dodas ar kavēšanos un savus pienākumus veic nelabprāt. Arī Stouns nav nekāds īpašais darbarūķis- aizraujas vairāk ar jauniņo mācīšanu un visādu traku ideju domāšanu, nekā ar saviem tiešajiem pienākumiem. Bet pamanot aizdomīgi lielu drošības naudas maksājumu par prastu noziedznieku, viņam rodas interese papētīt šo lietu- varbūt te varētu kaut ko uzrakt un iebāzt savā kabatā. Pierunājis uz šo avantūru Voteru, abi sāk dzīt pēdas savām aizdomām.
Jau drīz vien viņi nāk uz pēdām noziedzīgam grupējumam un abiem policistiem ir gatavs plāns šo noziedznieku laupījumu pievākt sev.

Lai arī Keidžs nerādīja brīnumus, man viņa tēlojums ļoti gāja pie dūšas. Viņam izdevās tik nepiespiesti parādīt sevi kā policistu avantūristu un pie tam ar sliktu humora izjūtu, ka jāsāk apdomāt dot viņa filmām kādu iespēju sevi parādīt. Arī par Elija Vuda tēlojumu varu teikt atzinīgus vārdus. Tā kā pārējie bija tikai fons, tad jāsaka, ka abi šie aktieri izvilka filmu. Ne tā, ka izvilktu līdz kādai balvai, bet mazliet virs vidusstrīpas.

Tālāk laikam visu nobremzēja trūkumi scenārijā. Proti, nekas tāds nebija paredzēts, kas varētu parādīt kaut ko vairāk no aktieriem vai no intrigas. Tāds, vienkāršs policistu mēģinājums izdarīt kaut ko nelikumīgu un pie reizes parādīt, kur noved uzticēšanās trūkums.

Filmas vērtējums: 6/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.