Oriģinālnosaukums: The Tournament
Valsts: Lielbritānija
Žanrs: Grāvējs
Lomās: Ian Somerhalder, Robert Carlyle, Kelly Hu, Ving Rhames, Scott Adkins, Rachel Grant
Režisors: Scott Mann
Gads: 2009

Par filmu-

Ik pēc septiņiem gadiem pavisam parastā pilsētā satiekas pasaules labākie slepkavas, kuri cīnās par titulu un iespaidīgu balvu. Izdzīvo viens- labākais, un šī mērķa sasniegšanai netiek žēlots neviens un nekas.

No Eiropas kino es biju gaidījis ko vairāk. Žēl, ka man jāsāk uzreiz ar ne pārāk pozitīvu noti, bet ja reiz filma ir ar tik prastu sižetu, tad prasīties prasījās kāds jauks knifs, kas ļautu acij vai dvēselei kur pieķerties. Diemžēl nebija. Ne gluži tā, ka nebija vispār, bet nebija tik daudz, lai neievērotu, ka filma ir pārlieku pliekana. Jau kāds septītais uzlējums kafijas automātā.

Vai nu izklaidējas filmējot cietumniekus, vai arī bariņš ar bagātniekiem vēro, kā cits bariņš ar ieročiem slaktē cits citu. Pie reizes izdemolējot pusi pilsētas un apšaujot pusi pilsētnieku. Protams, totalizators ir svarīgākas par kaut kādu pilsētiņu.

Pirmā degunu raukšana jau uznāca, kad skaļi tika paziņots par to, ka katrus septiņus gadus (šur tur plakātos un imdb.com vēl vīd vecā informācija par katriem desmit gadiem) satiekas slepkavnieku bars, kuri piedalās turnīrā. Nevilšus jāsāk domāt, kā tad bagātnieki tur izklaidējās. Ja tagad ir skaidrs- datorspecu pārītis pieslēdzas visām novērošanas kamerām un visu labi var redzēt, bet kā tad pirms septiņiem gadiem? Un vēl pirms tam? Kameras tad it kā nebija tik biezā slānī.
Jocīgi ar likās pilnīgs policistu iztrūkums, bet lai nu paliek. Jāpameklē kas pozitīvāks ar.

Jā, filma savu grāvēja žanru attaisnoja pilnībā- bija gan kārtīga kaušanās, šaudīšanās, demolēšana, pirkstu griešana un ķermeņa izsprāgšana pa visu benzīntanku. Un visam pa vidu viens mazliet apjucis mācītājs (Roberts Kārlails).

Laikam tas arī bija filmas lielākais pluss- pievilcīgās kautiņu ainas, kurās, jau no pašiem pirmajiem kadriem varēja pamielot acis gan ar nāvi dažādos variantos, gan ar parkour tipa skriešanu pakaļ mašīnai.

Vēl tik gribu piebilst beigās, ka netā ir redzami filmas divi treileri ar savādāku aktieru ansambli. Diemžēl neatradu informāciju, kas norādītu kāpēc šāda situācija ir izveidojusies. Pieļauju domu, ka pēdējā brīdī ir papildināts filmas budžets un tika pieaicinātas lielākas zvaigznes.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.