Oriģinālnosaukums:
The Dark Tower
Valsts: ASV
Žanrs: Grāvējs/ Fantāzija/ Piedzīvojumu
Režisors: Nikolaj Arcel
Lomās: Matthew McConaughey, Idris Elba, Tom Taylor, Jackie Earle Haley, Claudia Kim
Gads: 2017

Par filmu-
Džeikam jau kuro nakti sapņos rādās murgi- kur Cilvēks Melnā izmanto bērnu prātus, lai sagrautu Tumšo torni, kas stāv sardzē, lai uz pasaules netiktu ļauni spēki un nesāktos haoss. Viņš savus sapņus uzzīmē un viņam jau veidojas stāsts par saviem zīmējumiem. Tikai neviens viņam netic un spriež, ka Džeikam būtu jādodas pie psihiatra.
Tikmēr kaut kur kādā no paralēlajām pasaulēm, Strēlnieks cīnās pret Cilvēku Melnajā, lai nepieļautu viņam sagraut Tumšo torni. Lai to izdarītu Cilvēkam Melnajā pietiktu pat ar viena bērna prātu, bet tam jābūt pietiekami spēcīgam. Tādam, kurš var redzēt vīzijas un atvērt portālus.

Stīvens Kings sarakstīja astoņas grāmatas par Strēlnieku (ja nemaldos, tad latviski ir izdota pirmā daļa, bet nākamās laikam tā arī netiks izdotas) un kinoļaudis nolēma no šī stāsta uztaisīt filmu. Ieceres jau bija pirms desmit gadiem, bet visu laiku tika atliktas.
Tā nu beidzot neko vairs neatlika un ķērās klāt- galvenajām lomām pieaicināja divus spēcīgus aktierus, noskaņai nedaudz šausmas un drebuli no Kinga vārda un viss var notikt.

Džeikam īsti ar prātu nav riktīgi, vismaz tā domā apkārtējie. Pat viņa māte. Tā nu viņš pa dienu iet skolā, bet pa nakti sapņo murgus. Kuri pašam šķiet īsti un, ka tur redzētie notikumi ietekmēs visu zemeslodi.
Tikmēr paralēlajā pasaulē Strēlnieks cīnās ar varenu burvi, kurš izmantodams bērnu prātus cenšas sagraut Tumšo torni, kas sargā citu pasauļu drošību no tumšajiem spēkiem, kurus tām cenšas uzsūtīt burvis.
Kādu dienu pie Džeika ierodas no ārstniecības iestādes, lai aizvestu viņu uz pārbaudēm. Džeiks nojauš ko nelāgu un aizmūk. Atradis portālu, viņš nonāk vienā no paralēlajām pasaulēm un satiek Strēlnieku.

Gribētos jau teikt, ka doma nebija slikta, bet dēļ izpildījuma to domu grūti pamanīt un līdz ar to bail sameloties. Varbūt grāmatas izlasīšana būtu palīdzējusi labāk saprast uz ekrāna notiekošo, jo brīžam šķita, ka tajā savārstījumu un pretrunu mudžeklī tā īsti nespēj izsekot visam. Lai gan visa sekošana bija tik par un ap standarta frāzēm, gājieniem un teicieniem. Ne miņas no pārsteigumiem, drebulīšiem, pirmatklājumiem. Viss tāds pliekans un bezgaršīgs, ka pēc skatīšanās ir vairāk dusmu nekā prieka.

Šausmīgi savīlos filmas režisorā, jo viņa iepriekšējais darbs ”Karaliskā dēka” bija kaut kas fantastiski labs un laikam jau pieņēmu, ka arī nākamā filma būs ja ne tāda pati, tad vismaz tuvumā esoša. Nekā!
Abi spēcīgie aktieri ar savīla- ismaz viens jau noteikti varēja parādīt kaut ko vairāk un kaut nedaudz pacelt filmu. Diemžēl.
Un to arī saku par visu filmu- diemžēl!

P.S.
Solās būt arī seriāls. Lai nebūtu tā, ka es te visu nolieku un burkšķu, tad teikšu, ka seriālu skatīšos. Vismaz dažas sērijas ļaušu sevi ievilkt šajā stāstā.

Filmas vērtējums: 3/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.