Oriģinālnosaukums: The Dark Knight
Valsts:
ASV
Žanrs: Grāvējs/Drāma
Lomās: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine, Gary Oldman
Režisors: Christopher Nolan
Gads: 2008

Par filmu-

Betmens kopā ar leitnantu Gordonu turpina aizstāvēt savu pilsētu no ļaunajiem. Šoreiz viņiem pretī stājas Džokers, kurš nolēmis iznīcināt gan Betmenu, gan visus viņa tuvākos cīņubiedrus. Betmenam palīgā dodas jauns prokurors Hārvijs Dents, kurš izšķirīgos brīžos nebaidās uz sevi uzņemt lielu daļu atbildības un viņi visi kopā uzsāk cīņu pret Džokeru un viņa līdzgaitniekiem.

Svaigākais Betmena turpinājums, kas to vien dara kā pelna lielu naudu un saņem slavinošus rakstus. Diemžēl es šoreiz atraušos no vairākuma un izcilu/teicamu atzīmi nelikšu- vienkārši neredzu par ko. Jā filma bija interesanta, filmā bija specefekti, filmā bija labi parādīta trauslā robežšķirtne starp labo un ļauno. Filma bija laba izklaide. Laba, bet ne teicama. Teicams bija tikai Džokers un to es nesaku, tikai kā piemiņas vērtus vārdus pāragri aizgājušajam Ledžeram, bet tā tas tiešām bija.

Varu atzīties, ka es šajā filma biju par Džokeri- zinu, ka viņš nebija pārāk labs, bet kadri ar viņa klātbūtni uzreiz lika filmu uztvert savādāk. Viņš visu parādīja tik dabisku un tik dzīvu, ka man nemaz nevajadzēja depresīvo Betmenu, kuram šoreiz vairāk bija jārunā un jādomā par attiecībām, nekā jārāda ar specefektiem bagāti triki. Jā bija gan ātri braucošs Betmena autiņš un tikpat ātri braucošs Betmena mocītis, bet tik un tā Džokers ar savu vienkāršo un brutālo pieeju bija galvas tiesu pārāks.

Atvainojos par saviem ne pārāk cildinošiem vārdiem šai filmai, bet man komiksu pasaule nav tik tuva, lai varētu skatīties uz to ar sajūsmas pilniem skatieniem. Filma ir laba izklaide ar veselu virkni labiem aktieriem, bet, lai es varētu nosaukt pavadītas divas ar pusi stundas par izcilām, tad vajadzēja vēl vairāk Džokerus.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.