Oriģinālnosaukums: Triple Frontier
Valsts: ASV
Žanrs: Grāvējs
Režisors: J.C. Chandor
Lomās: Ben Affleck, Charlie Hunnam, Oscar Isaac, Garrett Hedlund, Adria Arjona
Gads: 2019

Par filmu-
Santjego ir bijušais karavīrs, kurš vairākus gadus kā operatīvais darbinieks dzen pēdas narkobaronam Lorea. Pēc ilgiem pūliņiem viņš uzzina, ka Lorea slēpjas Brazīlijas, Paragvajas un Argentīnas pierobežā. Santjego sarunā savus bijušos cīņubiedrus doties turp un veikt izlūkošanu, lai vēlāk specoperācijā varētu sagūstīt narkobaronu.
Uzreiz pēc izlūkošanas, Santjago nāk klajā ar īsto operācijas mērķi.

Atlika vien uzlūkot aktieru sastāvu un puslīdz iepazīties ar filmas sižetu, kā bija skaidrs- filmai ir milzīgs potenciāls būt dinamiskai, interesantai un saprātīgai. Diemžēl, tas viss bija daļēji.

Santjego pēc ilgiem gadiem beidzot uzzina, kur slēpjas viņa meklētais narkobarons Lorea- tā ir triju valstu pierobeža, kur valda noziedzība un kontrabanda. Viņš pierunā savus bijušos vienības biedrus doties turp un veikt izlūkošanu, lai vēlāk sastādītu plānu specvienībai, kas arestētu Lorea.
Uz vietas Santjego paziņo plāna jauno versiju- pašiem uzbrukt un nolaupīt visu Lorea naudu un nodrošināt sev pārtikušu dzīvi.

Sākumā tiešām viss norisinājās teju vai vienā elpas vilcienā- šaušana, pakaļdzīšanās un gatavošanās uzbrukumam. Viss it kā pieklājīgi un žanram atbilstoši. Bet ar to naudu viss sabojājās… Es vienkārši nespēju pieņemt domu, ka pieci augstas klases speciālisti tik prasti lažotu ar saprātīgiem lēmumiem. Nevar būt, ka cilvēki, kuri nemitīgi ir riskējuši ar savām dzīvībām, pēkšņi tik truli tās pārdotu un nespētu izrēķināt riskus. Tas bija pārlieku primitīvi. Tāpat kā turpinājums- lēns pārgājiens un somu staipīšana. Bet trekni sabojāto punktu pielika beigas- tā vietā, lai visi norunātu nākamo lidojumu, viņi cietiem ģīmjiem tēlo augsto morāli.

Labs sākums, labs aktieru izpildījums (patiešām- puikām sanāca labi), bet ļoti vāji un muļķīgi izdomāts stāsts, kas nomāc labo. Jā, morāli var nolasīt- alkatība nogalina. Bet to visu varēja pasniegt niansētāk. Vajadzēja pasniegt niansētāk.

Filmas vērtējums: 4/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.