Oriģinālnosaukums:Transformers: Revenge of the Fallen
Valsts:ASV
Žanrs: Grāvējs/Spriedzes/Zinātniskā fantastika
Lomās: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro
Režisors: Michael Bay
Gads: 2009

Par filmu-

Pārcietuši sakāvi, uz Zemes atgriežas ļaunie transformeri, kuriem ir jānokļūst līdz milzīgas enerģijas avotam, kas ļautu viņiem iznīcināt visu dzīvo uz Zemes. Lai uzzinātu enerģijas avota atrašanās vietu, ļaunajiem ir nepieciešams atrast Semu, kuram galvā šaudās viņam neizprotami simboli. Semam palīgā steidzas viņa draugi ar Optimusu priekšgalā.

Pirms šīs filmas parādīšanās uz ekrāniem, es biju diezgan bieži lasījis/redzējis frāzes, kas to vien skandēja, ka šī filma ir gaidītākā, solās būt labākā un visādi citādi toptop filma šovasar. Var jau būt, ka solījumi tika bērtin bērti, bet pēc filmas noskatīšanās tā īsti ko labu pateikt nav par ko. Varētu drīzāk pukoties un spļaudīties, jo mūsdienās izbraukt tikai uz pirmdzimtā popularitātes nemaz nav smuki un piedodami. Droši vien kādam būtu iebilstams- ja neesi sci-fi fans, tad nav ko skatīties ne sev adresētā ekrānā. Bet kā lai par tādu kļūst, ja piedāvā tikai absolūtu štruntu ļoti biezā specefektu mērcē?!

Skaidrs, ka šajā filmā specefekti dominēs, jo nav jau joka lieta tik daudz autiņus pārtaisīt par divkājainiem metālmilžiem, bet tas, ka filmā būs tikai specefekti, to gan negaidīju. Jā, ik pa laikam tika iesprausti pa kādam humora momentam (transformera olas vai mammas narkoizlēcieni), bet tas viss šausmīgi vilka uz pamatskolas līmeņa kino.

Negribētos jau izpļāpāties, bet sašutumu sevī noturēt nespēju- jau nez cik reizes nodrāztā Ēģiptes kultūrobjektu iepīšana tik šķebīgi lētā veidā, filmas reitingu skatītāju acīs pazeminās vēl par pāris punktiem. Pāris reizes sevi pieķēru pie domas, ka kaut kas līdzīgs jau ir redzēts (piemēram, tuksneša kaujas, tik nevaru atcerēties kurā filmā tas bija redzēts). Atlikušos reitingu punktus vēsā mierā iznīcina gan tie ļautiņi, kas darbojās uz ekrāna, gan tie, kas sarakstīja scenāriju, ja tāds vispār šai filmai bija. Jo tikai ar scenārija neesamību varētu izskaidrot, piemēram, haotisko ārdīšanos Ēģiptes tuksnesī un pēkšņi nez no kurienes uzpeldējušo amerikāņu tanku.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.