Trakās kāzas

Oriģinālnosaukums: Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?/ Serial (Bad) Weddings
Valsts: Francija
Žanrs: Komēdija
Režisors: Philippe de Chauveron
Lomās: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittanm, Medi Sadoun, Elodie Fontan, Pascal N’Zonzi Gads: 2014

Par filmu-
Klods un Marī ir izaudzinājuši četras meitas. Trīs no viņām aprecējās ar ķīnieti, arābu un ebreju. Tagad vecāki cer uz jaunāko meitu, ka viņa apprecēs īstu francūzi. Un vecāku prieks ir divtik liels, kad uzzina par meitas kāzām ar Šarlu. Tikai viņi vēl nav informēti par to, ka meitas līgavainis ar īstenu franču vārdu ir melnādainais.

Trakās kāzas

Laikam apraksts jau pasaka visu- vietas un temati, kur iespraust jociņus, te ir daudz. Un kopsummā jāsaka, ka filma, lai arī nepretendē uz augsto mākslu un īpaši izsmalcinātu oriģinalitāti, tomēr ir sirsnīgi mīļa un visnotaļ izklaidējoša. Jo kas tik nav jāpārdzīvo vecākiem, kad izdod meitas pie tik dažādiem vīriem un vēl ceturtā meita nolem mazliet pašokēt tā, ka pat mācītājam smiekli uznāk.

Vecāki, kā jau konservatīvi tipi, ir mērenā kultūršokā par visām kāzu izdarībām, maltītēm un mazdēliņa apgraizīšanu. Un ja vēl tuvojas ceturtās kāzas un topošā znota vecāki brauc no Āfrikas, tad dažas šuves plīst.

Trakās kāzas

Sanāk, ka jaunākās meitas kāzas solās būt viens pamatīgs uzvilktu nervu, smieklīgu pārpratumu un laimīgu iznākumu kamols, kurā vieni cenšas palīdzēt, citiem izdodas tikai patraucēt, un vēl dažiem sanāk gandrīz izjaukt kāzas.

Protams, viss, kā jau šādās filmās jābūt, beidzas laimīgi un globalizācijas krupis norijot nemaz nav tik traks. Galvenais, ka visi beigās laimīgi un smaidīgi.

Ko lai saka- laikam jau šī ir tipiska franču komēdija, ar tipisku komēdijas sižetu, kurā visi kopā var pasmieties par ebrejiem, arābiem, aziātiem, melnajiem un baltajiem. Ļoti noderīga rāmiem ģimenes vakariem pie ekrāna.

Trakās kāzas

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.