lange_flate_ballaer_2_0.JPG

Oriģinālnosaukums: Lange flate ballaer 2/ Long Flat Balls II
Valsts:
Norvēģija

Žanrs: Komēdija
Lomās: Jan Edgar Fjell, Frode Lie, Kai Helge Hansen
Režisors: Harald Zwart
Gads: 2008

Par filmu-

Grupa ar autoservisa darbiniekiem militāro mācību laikā nokļūst Norvēģijas armijas sastāvā. NATO militāro manevru laikā viņi ar savu neparasto uzvedību un rīcību spēj sagādāt pamatīgas galvassāpes viņu pretiniekiem amerikāņiem.

Norvēģiem ar šo filmu ir labi iznācis pavilkt uz zoba amerikāņus- grupa vienkāršu vietējo mužiku bez grūtībām spēj apmuļķot gan visus amerikāņu kareivjus, gan parādīt savu pārākumu tehnisko ķibeļu risināšanā.

Brīžam uz ekrāna nokaitināt spējīgais sižets mijas ar diezgan jautriem atgadījumiem, lai gan jāatzīst, ka norvēģu jokus tikai tā pa pusei sapratu. Katrā ziņā šī filma ir vērtējama kā daudz jautrāka par vidusmēra Holivudā tapušu smieklu filmu. Lai arī beigas bija pārstieptas, tajās tīri vai nevilšus sanāca pamanīt paņirgāšanos par filmu ‘’Armagedons’’.

Tanki, helikopteri, atomzemūdenes un humors- viss kopā sanāk labs norvēģu kinokokteilis, kurā ‘’parastie’’ kareivji cīnās un mācās, bet vietējie garāžas varoņi cenšas atrisināt savas sadzīviskās problēmas (vienam bērna ieņemšana otram bērna auklēšana) un dara visu pa savam, lai tik ātrāk tiktu prom no kara lauka. Un viņiem sanāk labi. Pietiekoši labi, lai radītu interesi noskatīties arī pirmo daļu.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

lange_flate_ballaer_2_1.JPG lange_flate_ballaer_2_2.JPG lange_flate_ballaer_2_3.JPG lange_flate_ballaer_2_4.JPG lange_flate_ballaer_2_5.JPG lange_flate_ballaer_2_6.JPG