Oriģinālnosaukums: The Titan
Valsts: Lielbritānija/ Spānija/ ASV
Žanrs: Zinātniskā fantastika
Režisors: Lennart Ruff
Lomās: Sam Worthington, Taylor Schilling, Tom Wilkinson, Agyness Deyn, Nathalie Emmanuel
Gads: 2018

Par filmu-
2048.gads, uz Zemes ir ekoloģisku katastrofu un militāru konfliktu laiks. Cilvēcei tuvākajās desmitgadēs draud izmiršana.
Planētas gudrākie prāti meklē izeju no šīs krīzes un atrada to Saturna pavadonī Titānā. Tā kā tur ir cilvēkam nelabvēlīgi dzīves apstākļi, tad tiek gatavota programma, kas pārveidos cilvēku, lai pielāgotu viņu Titāna klimatam. Militārists Riks, tāpat kā vairāki viņa kolēģi, piekrīt iesaistīties šajā programmā, lai dotu cerību savām ģimenēm. Lai arī viņi tiek brīdināti, ka programma būs grūta, viņi ir gatavi riskēt. Diemžēl, ne viss norit pēc plāna un apdraudēta ne tikai programma, bet arī visa cilvēce.

Kaut kā šīs skarbās nākotnes filmas piesaista- ik pa laikam prasās ”izdzīvot” drūmāko scenāriju cilvēku nākotnei. Lai arī lielas cerības neliku, tomēr mēģināju skatīties ar ”atbrīvotu” skatu. Kā nekā fantastika un jāļauj filmas veidotājiem izvērsties.

Riks ar ģimeni ierodas slēgtā teritorijā, kurā saimnieko militāristi un zinātnieki- cilvēces nākotnes vārdā te tiek gatavoti nākamie ceļotāji uz Titānu. Bet tā kā uz Saturna pavadoņa dzīves apstākļi ir skarbi un cilvēkam nepiemēroti, tad zinātnieki nolēma pielāgot šiem apstākļiem ne planētu, bet tās jaunos iedzīvotājus. Programma ir smaga un bīstama, bet, cilvēces nākotnes vārdā, tās dalībnieki ir gatavi riskēt. Potes, DNS maiņa, ķirurģiskas iejaukšanās, un vēl dažādas manipulācijas pamazām pārvērš cilvēkus par būtnēm, kas ir gatavi iekarot Titānu.
Tikai ne viss ir paredzams un programmas dalībniekiem sākas problēmas.

”Atbrīvotais” skats visai ātri palika par ‘’burkšķošo’’ skatu. Ja vēl varēja pieņemt un pat apsveikt domu par Titāna civilizēšanu (vismaz kāda pārmaiņa pēc n-tajiem Marsa kolonizēšanas piemēriem), tad nekādi nevarēju sagremot tās trakās manipulēšanas, bezjēdzīgās izmēģinājumu trusīšu laišanas mājās un nemitīgās viņu apšaušanas. Un rezultāts ar tāds savdabīgs. Kā rezultātā rodas jautājums- tā ir cilvēces glābšana? Izveidojot cilvēku, kurš vairs nav cilvēks? Un galvenais- kā tik dārgu un bīstamu procedūru plāno palaist ”normāliem” cilvēkiem? Izturība un fiziskā kondīcija varētu būt stipri pieticīgāka kā īpaši izraudzītajiem karavīriem.

Lai arī fantastika un it kā būtu pat vēlama atkāpe no pierastā un ikdienišķā, bet ja atkāpjas no saprātīgā, tad rezultāts nevar izdoties veiksmīgs. Pat ja būtu krāšņi skati vai skaistas cīņas. Te nebija nekas. Vien jocīgas darbības uz ekrāna un apbrīnojami nesaprātīga fantastika.

Filmas vērtējums: 2/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.