Oriģinālnosaukums: Thelma.
Valsts: Norvēģija
Žanrs: Drāma/ Mistērija
Režisors: Joachim Trier
Lomās: Eili Harboe, Henrik Rafaelsen, Ellen Dorrit Petersen, Kaya Wilkins
Gads: 2017

Par filmu-
Telma sāk studēt augstskolā un pirmo reizi ir prom no vecākiem- stingru uzskatu kristiešiem. Bet tāpat viņai ir katru vakaru jāatskaitās ko darījusi, ko ēdusi un kāpēc jauni draugi soctīklos.
Kādu dienu Telma iepazīstās ar Aņu. Un pamazām viņau draudzība pāriet jaunā attiecību fāzē, bet stingri audzinātā Telma pretojas un cenšas no šādām attiecībām aizbēgt.
Saskaroties ar nesaprotamām veselības problēmām, Telma sāk nojaust savas neparastās spējas un viņas ģimenes rūpīgi glabāto noslēpumu.

Šoreiz visu noteica treileris- pēc tā noskatīšanās āķis bija lūpā- gribējās redzēt, kas gan meitenei tik īpašs, ka putni mirst un cilvēki zūd.

Telma sāk studēt un nu viņas ikdienas gaitas paiet šķirti no vecākiem, kuri viņu audzinājuši stingri kristīgā garā un nost no cilvēkiem. Telmai viss pilsētā ir svešs un nezināms-  studentu dzīve, izklaides,  komunikācija ar vienaudžiem. Bet pamazām viņa iedraudzējas un sāk izbaudīt aizliegtos augļus- gan alkoholu, gan tabaku, gan zālīti. Un arī iemīlēšanos draudzenē. Lai arī kristīgā audzināšana dara savu un Telma nemitīgi dzīvo pārmetumos. Arī šausta sevi par melošanu vecākiem.
Saskaroties ar nesaprotamu veselības problēmu, Telma sāk nojaust, ka Aņas pazušana ir viņas darbs. Un, ka vecāki vaiņai kaut ko nav izstāstījuši.

Kopumā stāsts labs, ar dažām rāpuļu un putnu pasvītrotām epizodēm. Arī beigas labi tika pasniegtas, lai gan prasījās kas niknāks. Bet nu- hepīendam būs labs.
Kopumā bija daži kadri, kad elpošana apstājās un sāka piezagties sajūta, ka šo acis nevarēs ”pacelt”. Un tad varēja saprast tos pirmos kadrus ar medību bisi. Bet filma jau bija ievilkusi un atrauties no ekrāna nebija ko domāt.

Galvenā varone nospēlēja savu lomu ļoti labi. Gribētos pat teikt izcili. Pārējiem gan bija mazāk darba, jo pamatā filma griezās ap Telmu un draudīgo filmas noskaņu. Un jāsaka, ka pēdējā filmā bija ļoti laba. Noteikti iesaku.

Filmas vērtējums: 9/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.