Oriģinālnosaukums: The Harder They Fall
Valsts: ASV
Žanrs: Vesterns
Režisors: Jeymes Samuel
Lomās: Jonathan Majors, Zazie Beetz, Regina King, LaKeith Stanfield, Idris Elba
Gads: 2021

Par filmu
Desmit gadus vecā Neta acu priekšā nogalina abus vecākus. Un viņš nolēmis atmaksāt visiem viņa vecāku nāvē iesaistītajiem. Diemžēl, bet galvenais bandas vadonis Rufus apcietināts un atrodas stingra režīma cietumā. Kādu dienu Nets uzzina, ka Rufusu atbrīvos un viņš atgriezīsies savā pilsētā.

Labi iesākti vesterni ir jāturpina ar tikpat labi iesāktiem vesterniem. Šoreiz pat varētu teikt, ka sanāca vēl labāk- stilīgi, pistolīgi un ar glanci. Pat īsti nevarēju ieraudzīt kādu lietu, kas nepatiktu vai liktos lieka. Labi pārdomāts stāsts, labi uzvestas cīņu ainas un pieklājīga šaušana.
Arī tēli ļoti labi noslīpēti- pienācīgi apģērbti, labi pasniegti un ik pa laikam paspīd ar kādu mazu efektiņu. Jā, uz papīra šis neskaitās īsts vesterns, bet nekas netraucē to vērot, kā īstu vesternu.

Šoreiz pat ļauno cilvēku banda likās tīri simpātiska. Jā, nežēlīga un auksta, bet tomēr patīkami līdzi just. Laikam Idrisa Elbas nopelns- nu nevar uz viņu turēt ļaunu prātu. Nevar! Viņš kā mīlīgs lācis ar skumjām acīm- paskatās un uzreiz var piedot visu, sirds atmaigst un vienalga par tiem nošautajiem cilvēkiem vai izdauzītajiem zobiem. Īpaši pēc beigu cēliena.

Arī Neta lomas tēlotājs (Džonatans Majors) labi sevi parādīja. Un ne tikai viņš- visa kompānija bija izcila. Izcils bija arī stāsts- ļoti labi noslīpēts, ar smalkām detaļām, niansēm un labu pēcgaršu. Un morālīti- kas augstu kāpj, tas zemu krīt. Divas stundas pie ekrāna paiet nemanot.
Žanra pazinējiem noteikti patiks. Arī pārējie nebūs vīlušies.

Filmas vērtējums: 10/10
Citu filmu un seriālu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.