Filma Tracks

Oriģinālnosaukums: Tracks
Valsts: Austrālija
Žanrs: Biogrāfija/Piedzīvojuma
Režisors: John Curran
Lomās: Mia Wasikowska, Adam Driver, Rainer Bock, Lily Pearl, Robert Coleby
Gads: 2013

Par filmu-
Robina Deividsone nolemj vienatnē noiet apmēram 2700km šķērsojot Austrālijas Ziemeļu teritoriju pa vientulīgu un tuksnešainu apvidu. Viņas vienīgie pavadoņi ir kamieļi un suns. Un ik pa laikam arī National Geographic fotogrāfs.

Filma Tracks

Pēc Mežones (grāmatas un filmas) man ieteica noskatīties arī šo, uz patiesiem notikumiem balstītu filmu. Stāsts apmēram līdzīgs- 1975.gadā jaunai meitenei ir vēlme pārdomāt savu dzīvi un lielu daļu no tās atstāt aiz muguras. Un te nepietiks vienkārši pasēdēt vienai tuksnešainā apvidū un raudzīties zvaigznēs. Viņa nolemj vienatnē veikt 2700 kilometru garo ceļa posmu līdz Indijas okeānam kā ceļabiedrus un nastu nesējus ņemot līdzi pāris kamieļus. Naudas trūkuma dēļ viņa ar kamieļu fermu īpašnieku sarunā darījumu- viņa astoņus mēnešus strādā un beigās viņai izmaksā algu- divus kamieļus. Diemžēl viss tik gludi neizdodas, bet neatlaidības un apstākļu rezultātā viņa savu ceļojumu 1977.gadā sāk ar četriem kamieļiem. Tā kā viņai naudas jautājums ir svarīgs, tad National Geographic žurnāls nolemj viņu finansiālu atbalstīt pretī saņemot viņas stāstu un obligātu satikšanos ar žurnāla fotogrāfu ik pēc mēneša.

Filma Tracks

Tā arī Robina soļo- viens tuksnešaināks apvidus nomainās pret vēl tuksnešaināku apvidu, kamieļi ar ne vienmēr paklausa, no cilvēkiem ar vairāk vai mazāk veiksmīgi sanāk izvairīties, aborigēni viņu uzņem kā savējo un piedāvā palīdzību.

Filma Tracks

Skarbā vidē notiek skarbi piedzīvojumi. Un arī Robinas atmiņas ik pa laikam parādās, papildinot tagadnes stāstu ar to skarbo, kas viņai seko visus šos gadus. Protams, šāds maršruts un laiks (ceļojumā pavadīti deviņi mēneši) nesola viņai vieglu pastaigu- izturība, dzeramais ūdens, karstums… iespējas nomirt te netrūkst.

Filma Tracks

Šoreiz nedaudz pietrūka tā stāsta daļa, kurā man būtu līdzi jājūt galvenajai varonei- kāpēc viņa gāja, vai viņa sasniedza to, ko gribēja, redzēt viņas pārdomas, saprast viņu. Varbūt vēl nedaudz izteiktākas mūzikas ar prasītos, jo bija diezgan daudz tādi kadri, kuros tā vien prasījās kāds labs muzikāls pavadījums. Bet tāpat stāsts bija interesants un mani pieminētie sīkumi kopējo pēcgaršu maz ietekmēja. Ceļotājiem un neparastu biogrāfiju un personību cienītājiem šī filma noteikti ies pie sirds.

Filmas vērtējums: 9/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.