07.JPG

Oriģinālnosaukums: The Brave One
Valsts: ASV
Žanrs: Spriedzes
Lomās: Jodie Foster, Terrence Howard, Nicky Katt
Režisors: Neil Jordan
Gads: 2007

38.JPG

Par filmu-

Viņai ir gandrīz viss- darbs, popularitāte, nākotnes plāni un mīlošs vīrietis, ar kuru drīz būs kāzas. Vienā mirklī tas viss sabrūk, kad vēlas pastaigas laikā viņiem parkā uzbrūk. Ērika bezsamaņā noguļ trīs nedēļas un kad beidzot nāk pie samaņas, tad uzzina, ka viņas draugs šajā uzbrukumā ir nosists.

Iznākot no slimnīcas Ērika no policijas puses nejūt ne mazāko ieinteresētību, tāpēc nopērk pistoli un atriebība var sākties.

18.JPG

Kārtējo reizi tiek uzdots jautājums- ko tu darītu, ja tev tuvus cilvēkus nogalinātu, bet tiesiska atmaksa neseko? Pagrieztu otru vaigu vai labāk izvēlētos variantu ‘’zobs pret zobu’’?

28.JPG

Filma uz šiem jautājumiem neatbild, tā rīkojas- atriebība ir neizbēgama. Soli pa solim Džūdijas Fosteres varone tuvojas saviem pārdarītājiem, pa ceļam novācot vēl dažus sabiedrībai nevēlamus tipiņus. Izskatās, ka liktenis viņai piespēlēja treniņu, lai roka nedrebētu, kad pienāks īstā atmaksa. Un viņai tas iepatīkas, pat tik ļoti, ka piepalīdz ar jauniegūto arodu savam jaunajam draugam policistam, kuram ir jāizmeklē noslēpumainā atriebēja darbiņi.

46.JPG

Ja vēl filmas vidū, atriebējas attaisnošanas/nosodīšanas svaru kausi tika turēti līdzsvarā, tad filmas beigas (diezgan muļķīgā veidā) savu spriedumu pasludināja.

Saprotu, ka atriebšanās tēma ir diezgan slidena, bet šajā filmā tā slidināšanās notika pārāk diletantiski- drīzāk prasījās skarbāks un žēlabaināks fināls. Prasījās taisnību un emocijas.

Bet, nekā nebija- izšāva savu daļu patronu un skat- dzīves vilciens turpina ripot uz priekšu. Gandrīz kā pasakā.

54.JPG

Filmai bija spēks un potenciāls, bet tā diemžēl nepietika visai filmai. Žēl, jo šajā filmā Fostneres smaidiņš mani pārliecināja vislabāk. Ceru, ka viņa to saglabās uz nākošo filmu. Pagaidām iztiekam ar to, kas ir.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.