04.JPG

Oriģinālnosaukums: Sukiyaki Western Django
Valsts: Japāna

Žanrs: Grāvējs/Vesterns
Lomās: Hideaki Ito, Masanobu Ando, Quentin Tarantino
Režisors: Takashi Miike
Gads: 2007

Par filmu-

Filmas notikumu pamatā ir divu klanu cīņa Japānā. Nomaļā pilsētiņā Juda, savā starpā cīnās divi klani- Mianmoto un Tairo, kuri terorizē vietējos iedzīvotājus. Viss mainās līdz pilsētā ierodas drošsirdīgs kovbojs…

Vai vesterni ir sastopami tikai Amerikā? Nepavisam nē! To diezgan interesantā veidā pierāda japāņi, kuri savu suši vesternu ir izveidojuši ar diezgan daudz vesternu atribūtiem tikai japāņu stilā.

Vienā mazā Japāņu pilsētiņā mežonīgajos rietumos (?) divas bandas savstarpēji cīnās par to, kura iegūs savā īpašumā zelta krājumus. Miermīlīgie pilsētiņas iedzīvotāji, noguruši no bandu cīņām, pamet pilsētu. Bandu patvaļai neviens nespēj pretoties, līdz pilsētā ierodas noslēpumains svešinieks, kurš iesaistās cīņā pret abām bandām, lai iznīcinātu tās.

Filma mani ieintriģēja ar to, ka šajā japāņu kino darbā, nelielā lomiņā, piedalījās Kventins Tarantino. Kādā aprakstā ievēroju, ka Tarantino, šajā filmā, darbojās ne tikai kā aktieris, bet arī kā režisors, producents un scenārija autors. Tā kā imdb šādu informāciju neapstiprināja, tad laikam kāds bija maldījies. Un pie reizes maldinājis mani. Ļaunu prātu par šo neturu, jo filmai bija pat ļoti skatāma, tā teikt- tai bija sava rozīnīte.

Notikumi risinājās savdabīgi sapludinātā Amerikas mežonīgajos rietumos ar Japānas arhitektūru. Bija gan salons (bārs), tuksnešaina ainava un pat ūdenstornis (muca uz sastatnēm). Protams, neiztrūka arī bez kārtīgām pistoļcīņām (pat ļoti kārtīgām), kuras papildināja samuraju cienīgas zobencīņas. Brīžam jautri, brīžam skumji, brīžam asiņaini. Brīžiem pat ļoti asiņaini. Bet iznākums ir labs- noskatīta interesanta un savdabīga filma. Vienīgi man grūti šo filmu kādam ieteikt, jo vajag sakrist diezgan daudz apstākļiem, lai šo filmu varētu nosaukt par labu. Man sakrita. Riskēšu ieteikt vismaz pamēģināt noskatīties.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

14.JPG 24.JPG 34.JPG 44.JPG 54.JPG 64.JPG