010.JPG

Oriģinālnosaukums: Sugarhouse
Valsts: Lielbritānija
Žanrs: Krimināls/Trilleris
Lomās: Steven Mackintosh, Ashley Walters, Andy Serkis
Režisors: Gary Love
Gads: 2007

Par filmu-

Toms ir parasts vidusslāņa cilvēks, kuram radušies sarežģījumi personīgajā dzīvē. Dī ir jauns narkomāns- melīgs, pielīdīgs un zaglīgs. Trukačs- kriminālās pasaules autoritāte, psihiski nelīdzsvarots narkotiku tirgotājs. Šo trīs dažādo cilvēku liktenis savijas kopā un kā loterijā nav zināms kurš uzvarēs, un kurš zaudēs. Bet uzvara nozīmē dzīvību…

Šoreiz nobijos tulkot filmas nosaukumu (vienmēr jau baidos, bet ja sameklē citur esošu tulkojumu, tad vainu var novelt uz to citurieni), tāpēc atstāju oriģinālnosaukumu abās vietās.

Filma, pēc savas uzbūves, ir ļoti vienkārša- parastam cilvēkam savajagas ierocis savu ne pārāk tīro nodomu realizācijai, to viņam piesola sagādāt narkomāns, kurš zina, ka narkotiku tirgotājam tāds ierocis ir. Rezultātā viens grib nopirkt, otrs grib pārdot, trešais grib atgūt ieroci. Un viss šis pasākums gandrīz visu filmu risinās pamestā ēkā kādas pilsētas nomalē. Gandrīz vai varētu teikt, ka sanāca laba ekonomija- ne jāmeklē tērpi aktieriem, ne nauda dekorācijām. Viss notiek kā dzīvē. Ja nu vienīgi dzīvē nekad nesanāktu tik liela pļāpāšana, ja zinātu par draudošajām briesmām.

Pļāpāšana bija tas lielākais filmas mīnuss- pārāk stipri samazināja filmas gaitu. Saprotams, ka bija aktieriem jāparāda savas emocijas, bet te vairāk prasījās kas cits- mūzika, kāds spēcīgāks kadrs no operatora puses, kāda nianse, kas ļautu filmai uzņemt tempu. Šoreiz bija pārāk daudz vārdu.

It kā jau tikai vienam no trim galvenajiem varoņiem tika parādīta psihiska nesavaldība, bet dažbrīd izskatījās, ka tā ir visiem- viens trako, otrs mierīgs. Otrs trako, pirmais mierīgs. Trešais trako, pirmais ar otro mierīgi. Līdz ar to nevar tā īsti izšķirt, kur sākas filmas kulminācija un kur tā beidzas. Veidojas neliels juceklis.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

65.JPG 19.JPG 210.JPG 410.JPG 39.JPG 59.JPG