suburra

Oriģinālnosaukums: Suburra
Valsts: Itālija/Francija
Žanrs: Krimināls/ Spriedzes
Režisors: Stefano Sollima
Lomās: Pierfrancesco Favino, Greta Scarano, Elio Germano, Claudio Amendola, Alessandro Borghi
Gads: 2015

Par filmu-
Noziedzīgās pasaules ietekmīgā persona ar iesauku Samurajs palīdz mafijas ģimenēm pārvērst Romas piepilsētas piekrastes rajonus par nākamo Lasvegasu. Viss, kas ir vajadzīgs ir tikai atbalsts no politiķiem un miers starp kriminālajiem grupējumiem. Bet ne viens, ne otrs nav viegli paveicams.

suburra

Pamatīgi piesātināta filma ar dažādām kriminālām aktivitātēm, kur galvenais ir nauda, vara un apziņa, ka sods ir kaut kas nereāls un viegli izbēgams. Bet dienas līdz apokalipsei jau tiek skaitītas…

Subura antīkajā laikā bija Romas rajons, kur valdīja netīrība, noziedzība, prostitūtas un šaubīgi darboņi. Un laikam jau nekas nav īpaši mainījies- filmas notikumi risinās Romā, 2011.gada nogalē, un tāpat tiek meklētas iespējas kādu apkrāpt, kādu iebaidīt, vēl kādu vienkārši nogalināt. Un izlikties, ka nekas jau īpašs nav noticies.

suburra

Bet pamazām tā sniega bumba veļas no kalna aizvien lielāka un lielāka. Un nav zināms, kam un kurā brīdī viņa pārripos pāri. Vai tas būtu politiķis, kuram pakļauties mafijas spiedienam ir tikpat vienkārši, kā krāpt sievu ar mazgadīgām prostitūtām. Vai arī noziedzīga grupējuma jaunais un karstasinīgais vadonis, kurš neciena veco tradīcijas un ir gatavs nostāties pret visiem. Vai arī bagātais čigānu klana vadītājs, kuram tā vien gribās nokļūt cienījamākā un respektējamākā sabiedrībā. Vai arī bailīgais bagātnieciņš, kuram ir jāmaksā par tēva parādiem un kurš ir gatavs nodot visus un visu, lai tikai pašu neaiztiek.
Viņu visu ceļi kaut kādā mērā krustojas un visi viens otra dzīvi ietekmē.

suburra

Parasti jau filmās ir kāda laimīgāka vai nedaudz laimīgāka beigu nots, kur labais vinnē vai arī sliktais labais dabū naudu, zirgu, sievieti un apmetas uz dzīvi kaut kādā paradīzes nostūrī. Bet te sākas apokalipse, grēku plūdi, Vatikāns un virsstundas kapracim.
Emocionāli spilgta, netikli noziedzīga un kriminālo virtuvi izgaismojoša filma. Ar gluži vienkāršu morāli- visi zobrati un skrūves ir ieeļļojami. Ja nē, tad nomaināmi.

P.S.
Izskatās, ka mūs sagaida atkatikšanās ar Subura varoņiem- šoreiz desmit sēriju garā seriālā.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.