Oriģinālnosaukums: Stratton
Valsts: Lielbritānija
Žanrs: Grāvējs/ Spriedzes
Režisors: Simon West
Lomās: Connie Nielsen, Gemma Chan, Thomas Kretschmann, Dominic Cooper Dominic Cooper, Tom Felton
Gads: 2017

Par filmu-
Britu izlūkdienestam operācijas laikā neizdevās no laboratorijas iegūt bioloģisko ieroci- to pirms viņiem nolaupīja nezināmi teroristi. Tagad viņiem ir nepieciešams likvidēt teroristus pirms viņi ir realizējuši savu plānu- izkaisīt bioloģisko ieroci virs kādas lielas pilsētas.

Kas gan varētu būt labāks rimtam vakaram par vienu labu britu grāvēju- nekas īpaši nav jāpiedomā, nekādas moralizēšanas. Tikai skaties kā labie ātri brauc, labi šauj un uzvar. Bet šoreiz gan tās pēcsajūtas sanāca tādas skāņas. Proti- haltūra bija pamatīga. Pat ļoti pamatīga.

Britu izlūkdienesta labākajiem vīriem ir svarīgs uzdevums- likvidēt slepenu laboratoriju, kurā izstrādā bioloģiskos ieročus un šos ieročus izņemt. Diemžēl operācijas laikā atklājas, ka teroristi bija soli priekšā un nu draudīgais ierocis ir viņu rokās. Izlūkdienestam dzenot viņiem pēdas, izdodas atklāt teroristu mērķus- daudzmiljonu pilsēta. Tikai paliek atklāt jautājums- kura pilsēta tā būs?

Gribētos sākt ar labo, bet… bet tā īsti nav ko labu teikt- ļoti vājš grāvējs un vēl vājāks spriedzes ziņā. Pliekans sižets un n-tie šabloni vēl būtu piedodami, bet tas izpildījums! Neviens neko nedarīja- ne uz ekrāna, ne aiz. Specvienības džeki uzvedās kā amatieri gan šaujot, gan pieņemot lēmumus. No laivas, kura kā rodeo bullis lēkā, var uztaisīt snaipera šāvienus! Nu, tur jābūt īpaši bagātai fantāzijai. Un ar džipu kantēt no ceļa nost lielo divstāvīgo autobusu? Mierīgi! Un beigās vēl… ehh, ja nu kāds riskēs skatīties, tad es paklusēšu, lai neizbojātu jau tā sabojātu filmu.
Klaviatūra nespiežas kādam šo filmu ieteikt. Pat ne bada laikā.

Filmas vērtējums: 3/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.