Oriģinālnosaukums: International
Valsts: ASV/Vācija/Lielbritānija
Žanrs: Drāma/Spriedzes
Lomās: Clive Owen, Naomi Watts, Armin Mueller-Stahl, Ulrich Thomsen, Brian F. O’Byrne
Režisors: Tom Tykwer
Gads: 2009

Par filmu-

Divi Interpola darbinieki veicot izmeklēšanu nelegālu ieroču tirdzniecībā pamazām nonāk līdz slēdzienam, ka šajos darījumos figurē viena no pasaulē ietekmīgākajām bankām. Sekojot bankas darījumiem un dažādiem mīklainiem nāves gadījumiem viņi riskējot ar savām dzīvībām mēģina apturēt šos darījumus. Diemžēl, vienīgā iespēja apturēt slepkavošanu un korupciju ir šo starptautisko darījumu organizētāju nāve.

Visnotaļ interesants skatāmais par darījumu kārtošanu augstajos līmeņos- pārdodam vienam vienu ieroci un otram citu ieroci, kas likvidē pirmā ieroča plusus. Nauda nāk no abiem un viss pārējais ir vienalga. Vienalga arī tāpēc, ka, ja nebūs vienalga, tad novāksim.

Ķeza sākas, ja visiem darījumiem pa vidu sāk maisīties godprātīgi aģenti un sirdsapziņu nomocīti neģēļi. Tad lietas var aiziet nedaudz nekontrolējamā gultnē un nākas nedaudz pašaut.

Šaušanas kulminācija ir iznākusi diezgan glīta- mākslas galerija mazliet tika sacaurumota un dažam laba ķermenī pāris jauni caurumi ar tika sataisīti. Tikai puikas šaušanas karstumā bija piemirsuši svarīgu lietu- ieročiem lodes ar mēdz beigties un reiz pa reizei tie tā kā būtu jāpārlādē… Bet nu kam tādi sīkumi interesē.

Ja vēl kādam interesē Naomi Vatsas daiļrade un viņi uz filmu dosies tikai dēļ šīs aktrises, tad varu droši teikt- nevajag! Aktrise šoreiz neko daudz no sevis nepateica- ne loma viņai to ļāva, ne arī pašai bija kāds iemesls to darīt. Toties galvenās lomas tēlotājs Klaivs Ouvens mierīgi (un izskatās ka bez piepūles) spēj visas filmas garumā nospēlēt savu lomu uz urrā. Nezinu cik daudz tur grima nopelns, cik daudz paša Ouvena talants, bet savā lietā līdz ausīm iegrimušu aģentu viņam ir izdevies nospēlēt godam. Dažbrīd sušķīgs, dažbrīd mazāk sušķīgs, bet ne raizi neizkrīt ārā no rāmja.

Diemžēl pats filmas rāmis gan mazliet sašķobījās- baigu vajāšana pa mazajām ieliņām un jumtiņiem sanāca mazliet bērnišķīga, jo nekādi nevarēja prātā nogulsnēties varena un bagāta cilvēka bizenēšana bez apsardzes un aģenta neskriešu-bet-tāpat-panākšu stils. Prasījās kāds nedaudz azartiskāks paņēmiens filmas beigu cēlienam.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.