Oriģinālnosaukums: O Matador/ The Killer
Valsts: Brazīlija
Žanrs: Vesterns
Režisors: Marcelo Galvão
Lomās: Diogo Morgado, Thaila Ayala, Phil Miler, Will Roberts
Gads: 2017

Par filmu-
Divi bandīti aptur jaunu tēvu ar diviem mazgadīgiem dēliem. Lai glābtu savu un dēlu dzīvības, jaunais tēvs sāk stāstīt stāstu par agrākiem laikiem kad apkaimē valdīja despotisks bagātnieks Francūzis un viņa slepkavnieciskie rokaspuiši.

Brazīļu vesterns- pārāk amizanti, lai skatītos, bet tajā pat laikā arī diezgan intriģējoši, lai laistu garām. Pēc noskatīšanās ir tāda nezinoša sajūta vai tā vienkārši varētu to likt pie vesterna, jo tāda kovbojiska padarīšana te bija maz. Indiāņu vēl mazāk. Bet ja pieticīgi pieņem pistoļu cilāšanu kā vesternam piederīgu, tad lai iet ar- būs vesterns.

Divi noziedznieki jau nosprieduši, ka tikuši pie jauniem upuriem- tēva ar diviem mazgadīgiem dēliem, bet te zēnu tēvs ieminas, ka viņam ir stāsts. Un abi noziedznieki nolemj paklausīties.
Stāsts ir par nabadzīgu provinci Brazīlijā, kur bērnus nereti atstāja mežā plēsīgiem zvēriem, jo nespēja pabarot. Šajā provincē valdīja bagātnieks ar iesauku Francūzis- viņš iznīcināja tos, kuri traucēja un pārvaldīja pamatīgu rīkļurāvēju bandu. Kādu dienu Francūža dienestā nonāk Pinkainais- mežonīgas izturēšanās un tāda pat izskata mednieks no tuksnešainas provinces daļas. Viņam ir jānogalina tie, kuru portretus viņam piespēlē Francūža pakalpiņš Četracis.
Vienreiz sanāk kļūme un nu Pinkainis pats ir medījuma statusā.

Lai arī brīžam šķita, ka uz ekrāna notiek viss, tikai ne kino un vēl mazāk ne vesterns, galasajūtas ir pat ļoti pozitīvas. Tāds labs, savdabīgas gaisotnes un tieša mežonīguma (cauršautas un nocirstas galvas te būs vairumā) kokteilis.
Dažbrīd gan mazliet pietrūka ticība galvenajam stāsta varonim, bet to viņš labi kompensēja ar vienu vai otru labu izgājienu.

Pats stāsts vairāk par cilvēkiem, dārgakmeņiem un to kā tie viens otru bojāja. Un kā jau labā vesternā- labais nosacīti uzvar un aizjāj pretī saulrietam (labi, saulrieta te nebūs). Ja patīk kaut kas neierastāks un savdabīgāks, tad droši var mēģināt skatīties. Šabloniskāka kino cienītājiem te var sanākt vilšanās. Lai gan… kas zin.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.