Oriģinālnosaukums: X-Files: I Want to Believe
Valsts:
ASV
Žanrs: Mistika/Fantastika
Lomās: David Duchovny, Gillian Anderson, Amanda Peet, Billy Connolly
Režisors: Chris Carter
Gads: 2008

Par filmu-

Nenoskaidrotos apstākļos pazūd FIB aģente un tikai pateicoties kādam grēkā kritušam mācītājam tiek atrastas niecīgas un neizskaidrojamas pēdas. FIB saprot, ka nespēs paši saviem spēkiem šo lietu atrisināt, tāpēc aicina sev palīgos divus bijušos darbiniekus- Malderu un Skaliju.
Ar jaunu spēku atsāktā izmeklēšana uzved uz pēdām noslēpumainai cilvēku pazušanai…

Agrāk bija seriāls par neizskaidrojamām parādībām un citu planētu dzīvības formām, kurā divi augstākminētie FIB aģenti cītīgi ņēma dalību. Dažas sērijas bija interesantas, dažas ne pārāk, bet savu daļu skatītāju sirdīs tas iekaroja. Lai pieliktu treknu punktu seriālam, tika nolemts uzfilmēt filmu- tā teikt esence labāko sēriju stilā. Izskatās, ka ar to ir bijis par maz un ir laista klajā nākamā filma (sērija?) par abiem kolēģiem un mistiskiem gadījumiem.

Kolēģi tad ir tie paši, bet tie mistiskie gadījumi paliek šķidrāki- grūti pat nosaukt šos gadījumus par tik mistiski vērā ņemamiem, lai būtu vērts taisīt filmu. Grūti aprakstīt gan notikumus, gan sajūtas tos vērojot, bez priekšā teikšanas, tāpēc klusām noburkšķēšu, ka nodrāztu filmas gaitu un triviālu sižeta iznākumu es nebiju gaidījis. Ne aktieru entuziasms (tā trūkums), ne filmas baisā (it kā) atmosfēra nespēja aizraut pat ne kājas īkšķa nervu. Tik vien kā nozelētais nepaspēju-piezvanīt-iekūlos-ķezā gājiens un fiksi, fiksi pabeidzam un tinamies prom no filmēšanas laukuma. Tik jānovāc fobiju dzenošās un mistiku tēlojošās dekorācijas- tumsa, sniega dēļ ierobežota telpa, tumša kaste un skalpelis pie rīkles.

Ar filmas beigu titriem tik vien galvā ir kā jautājums- vai tiešām dēļ šāda notikuma bija jātaisa filma?!

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.