Oriģinālnosaukums: Contratiempo
Valsts: Spānija
Žanrs: Spriedzes/ Detektīvs
Režisors: Oriol Paulo
Lomās: Mario Casas, Ana Wagener, José Coronado, Bárbara Lennie, Francesc Orella
Gads: 2016

Par filmu-
Jauno un veiksmīgo biznesmeni Adrianu policija atrod viesnīcas numurā ar pārsistu galvu un mīļākās līķi. Adrians apgalvo, ka viņš nav vainīgs. Bet tā kā no viesnīcas istabiņas ir iespējams iziet tikai pa durvīm, kuras bija aizvērtas no iekšpuses, tad viņa advokātiem būs jāpieliek ne mazums pūļu, lai pierādītu Adriana bezvainību. Tāpēc Adrians nolīgst labāko savu aroda meistari, kura nav zaudējusi nevienā prāvā.

Ar detektīvžanru kino ir tāpat kā ar bitēm- neko nevar zināt. Vai būs spraigs krimiķis ar azartisku dīdīšanos krēslā, vai arī neveiklu notikumu muļļāšana, kas ar nelielu garlaikotību aizved līdz atrisinājumam. Šoreiz spāņi parādīja pirmo variantu. Un
parādīja ļoti labi.

Adrians pamostas viesnīcas istabā ar pārsistu pieri, jo pie durvīm dauzās policija. Līdzās viņam ir izmētāts čemodāns ar naudu un viņas mīļākās līķis. Tā kā istabas logi nav verami, durvis bija aizslēgtas no iekšpuses, policijai ir skaidrs vainīgais- Adrians, kurš arī uz vietas tiek apcietināts.
Adrians apgalvo, ka nav vainīgs un atbrīvots pret drošības naudu viņš sameklē vislabāko advokāti, lai pierādītu savu taisnību. Ierodoties pie Adriana, advokāte sāk izstrādāt aizsardzības plānu, lai viņas klients izietu no šīs lietas tīrs. Kā nekā viņa savas karjeras laikā nav zaudējusi nevienu cīņu un arī šķietami bezcerīgā gadījumā, viņas asais prāts saredz vairākas izejas. Bet, lai to sasniegtu, Adrianam ir pilnībā jāatklāj savas kārtis.

Filma ir salīdzinoši vienkārši uzbūvēta- advokātes un viņas klienta sarunas gaitā pamazām atklājas aizvien jauni notikumi un mozaīkas gabaliņi tiek likti kopā. Ik pa laikam viss tiek izjaukts un sākts no gala. Un katru reizi ir jauns vainīgais, jauns cietušais, jaunas versijas.
Un skatītājam nekas cits neatliek, kā elpu aizturējušam skatīties šo meistarīgo mozaīkas likšanu.

Aktieri ar savu darbību neatstāja ne mazāko šaubu- viss bija pārliecinoši un precīzi. Stāstā gan bija dažas šķības detaļas, bet tās jau atklājās kādu laiku pēc filmas noskatīšanās, kad emocijas noplaka un sākās filmas gremošanas process.
Noteikti iesaku detektīvžanra piekritējiem un tādiem, kuri vēlas par tādiem kļūt, jo šī filma ir labs iemesls, lai iemīlētu šo žanru.

Filmas vērtējums: 9/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.