Oriģinālnosaukums:
Shivaay
Valsts: Indija
Žanrs: Grāvējs
Režisors: Ajay Devgn
Lomās: Ajay Devgn, Erika Kaar, Saurabh Shukla, Abigail Eames, Robert Maaser, Markus Ertelt
Gads: 2016

Par filmu-
Šivaja ir kalnu kāpšanas instruktors, kurš organizē dažādām grupām pārgājienus kalnos. Vienā no šādiem pārgājieniem, notika lavīnas nogruvums un Šivaja ar vienu meiteni tiek ierauti aizā. Viņus izglābj, bet pavadītā nakts divatā devusi iemeslu romantiskām jūtām.
Pēc gada meitene aizbrauc atpakaļ uz savu dzimto Bulgāriju un Šivaja paliek viens ar mazo meitiņu.
Kad meitai palikuši deviņi gadi, viņi nolemj apmeklēt māti Bulgārijā, bet iekļūst noziedznieku nagos, kuri nolaupa Šivaja meitu. Viņš dara visu, lai atgūtu savu bērnu neskatoties uz noziedznieku un vietējās policijas pretestību.

Šoreiz es ļāvos naivām cerībām, ka šī indiešu filma būs kaut kas skatāms. Kā nekā kalni savienojumā ar indiešu fiziku varētu būt ja ne skatāms, tad vismaz jautrs pasākums. Cerot, ka te baigi ar dziedāšanu un dejošanu neaizrausies, spiedu pleij pogu.

Šivaja ir bezbailīgs kalnu pārzinātājs, kurš sajūsmina teju visus. Kādu dienu viņa vadītā grupa nokļūst nāves briesmās- priekšā dziļa aiza, bet no aizmugures nāk virsū lavīna. Šivaja neapjūk un ātri noorganizē pārceltuvi pār aizu. Diemžēl visus viņam neizdodas pārdabūt pāri un viņš ar meiteni tiek ierauti aizā. Tur viņi pārlaiž nakti un no rīta helikopters viņus izglābj. Diemžēl ilgi romantika vilkties nevar- meitenei ir jāatgriežas dzimtajā Bulgārijā, bet meitu, pirms aizbraukšanas, Šivajam paspēj dzemdēt.
Pēc gadiem, Šivaja ar meitu dodas uz Bulgāriju, lai uzmeklētu māti. Tur, tēva acu priekšā, meita tiek nolaupīta un bezspēcīgā policija tik vien var pateikt, ka nu viņa meita ir nokļuvusi ietekmīgas organizācijas nagos, kura nodarbojas ar cilvēku tirdzniecību un prostitūciju. Pret to cīnīties esot neiespējami, bet Šivaja nolemj cīnīties līdz galam.

Tiklīdz kļuva skaidrs, ka indiešu fizikas un kalnu vietā man piedāvā Bulgāriju, man jau gribējās visu slēgt nost un mest mieru. Kā nekā sākumā, kad vēl bija kalni, tāpat nekā nebija. Kur nu vēl Bulgārijā. Bet tā ziņkārība…. tā nu noturējos arī Bulgārijā.

Īstenībā nebija tik traki- kaušanās un traukšanās ar auto bija diezgan daudz, lai kaut kādu ņirboņas devu saņemtu. Tas, ka scenārists ar sižeta plānu būs aizlaidies jau filmas sākumā, es biju rēķinājies. Tā kā tur nekādu pārsteigumu nebija- kaušanās, tad, emocionālu mūzikas ritmu pavadījumā, galvenais varonis atgūst otro elpu un visus piekauj.

Pakaļdzīšanās ar tāpat- skrienam, ķeram un gandrīz noķeram. Nebūtu tie bulgāru policisti tik aprobežoti, tad jau viss būtu beidzies stundu agrāk. Šoreiz bija jāizcieš divas ar pusi stundas indieša piedzīvojumi Bulgārijā. Paldies dievam- deju nebija. Dziesmas skanēja fonā un varēja tās pat pieciest.
Tagad Indija man uz kādu laiku neprasīsies.

Filmas vērtējums: 4/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.