Oriģinālnosaukums: Redbelt
Valsts:
ASV
Žanrs: Grāvējs/Drāma
Lomās: Chiwetel Ejiofor, Tim Allen, Alice Braga, Emily Mortimer
Režisors: David Mamet
Gads: 2008

Par filmu-

Džiu-džitsu skolotājs ar savu sporta zāli knapi savelk galus kopā- nodarbības nenes lielus ienākumus, bet viņš ir lepns par savu arodu un savu dzīvi vada godīgi. Pēc notikuma ar nejauši zālē ienākušu izmisušu juristi viņa dzīve izmainās- notikumi viņu ierauj cīņu sportā no kuriem viņš visu savu godīgo dzīvi bija izvairījies. Gan finansiālā, gan cieņas dēļ viņam pirmo reizi ir jādodas cīņas sporta ringā.

Filma par taisnību, par godu un par savas dzīves ideālu nesagraušanu. Filma, kas parāda, ka dzīves grūtībās nonākušais var arī cīnīties pret tām nevis akli pakļauties tās stiprajai straumei. Morāle un labas domas šajā filmā netrūkst, tikai trūkst tāda laba svaiguma un ticība aktieriem. Svaigums trūkst tāpēc, ka līdzīgi sižeti jau vairākkārt redzēti, un ticība aktieriem- tāpēc, ka īsti uztverams ir tikai galvenā varoņa tēlojums, lai arī ne vienmēr. Tā vietā, lai skatītājiem pasniegtu nelokāmu apņemšanos ar sakostiem zobiem, tiek sataisīta saldsērīga grimase un žēluma pilns skatiens. Īsti nelīmējās kopā ar filmas tēlu, kuram ir jāpierāda, ka viņa mācība ir augstāk par visu un ka viņš ir cienīgs valkāt sarkano jostu.

Interesanti sāka palikt filmas beigās, kad galvenajam varonim tiešām parādījās apņemšanās pierādīt savas dzīves ideālus un visiem ļaunajiem un nodevīgajiem tipiem likt samaksāt par uzspiesto netaisnību, bet arī fināla cīņa (jā, kā tad bez tās) sanāca vairāk tāda kā aizkulišu klope. Bet prasījās ja ne skaistu un acīm baudāmu paņēmienu cīņa, tad vairāk emocionālu piegaršu un dramatisma devu tur piejaukt gan derēja.

Arī sižetā varētu kādu skabargu atrast, jo pārāk bieži nācās pieķert sevi pie domas, ka viss notiek pārāk haotiski, lēni un samocīti. Tas viss maisīja uztvert filmā tās mazās kripatiņas, kuras varētu likt skatītājam filmu nosaukt par labu, skatāmu vai interesantu.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.