Oriģinālnosaukums: Extraordinary mission
Valsts: Ķīna
Žanrs: Grāvējs
Režisori: Alan Mak, Anthony Pun
Lomās: Yihong Duan, Xuan Huang, Yueting Lang, Jiadong Xing, Feng Zu
Gads: 2016

Par filmu-
Policists iefiltrējas narkomafijā ar mērķi atrast galveno ražotāju un piegādātāju, lai to varētu likvidēt.

Reiz pa reizei jāpaskatās, kas jauns Āzijas grāvēju piedāvājumā, tāpēc šoreiz par filmu, kuras scenārijs jau noteikti kaut kur ir redzēts – par varonīgajiem policistiem, kuri sūri un grūti riskē ar savu ādu, lai tik sagrautu Zelta trijstūra produkcijas noietu.

Policijas komisārs uzdod savam labākajam darbiniekam grūtu uzdevumu- iefiltrēties narkotirgoņu aprindās, lai ievāktu informāciju un atrastu galveno piegādātāju. Neatlaidīgi un ne reizi vien riskējot ar dzīvību, policistam drīz vien izdodas nokļūt pie galvenā ražotāja. Bet informācijas vākšana ir sarežģīta un bosa sākotnējā neuzticēšanās nāk komplektā ar pārbaudījumiem, kuri ir grūti izturami.
Gandrīz jau pie misijas beigām uzrodas papildu informācija, kas komisāram un aģentam liek mainīt sākotnējos plānus.

Laikam šobrīd Ķīnā filmas par labajiem policistiem ir uz izķeršanu- kaut ko līdzīgu pēdējā laikā esmu matījis vairākkārt. Policistam grūti, komisāram grūti un narkobaronam kļūst aizvien grūtāk. Tā loka savilkšana ap slikto puiku bija tāda novienkāršota, jo filmas veidotāji laikam saprata, ka viss uzsvars jāliek uz beigu cēliena šaudīšanos un nav ko iespringt uz stāsta sarežģītību. Tad nu šaudiņā netika taupītas lodes un automašīnas. Arī līķu bija gana.
Kopumā uz ekrāna esošā ņirboņa bija gana izklaidējoša un ja ir doma bez īpašas piekasīšanās paskatīties nelielu kaušanos un daudz šaušanos un braukšanos (tas gan tuvāk beigām), tad šī filma būs pašā laikā.

Filmas vērtējums: 6/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.