Oriģinālnosaukums: S.M.A.R.T. Chase
Valsts: Ķīna/ ASV
Žanrs: Grāvējs
Režisors: Charles Martin
Lomās: Orlando Bloom, Lynn Hung, Simon Yam, Hannah Quinlivan, Xing Yu
Gads: 2017

Par filmu-
Denijs Stratons pārvadā vērtīgus mākslas darbus uz izstādēm un muzejiem. Viņš ir savas lietas meistars ar nevainojamu reputāciju. Līdz vienā pārvadāšanas reizē, labi izstrādātā laupīšanā, viņam nozog van Goga gleznu.
Jau likās, ka pēc šī gadījuma viņa reputācija ir neatgriezeniski zaudēta, kā viens muzejs viņam piedāvā pārvest unikālu un ļoti vērtīgu vāzi uz Londonu.
Pa ceļam uz lidostu Denija automašīnas aplenc laupītāji, kuri vēlas nolaupīt šo vāzi, taču Denijam vairs nav ko zaudēt.

Gatavojoties skatīties, jau apmēram nojautu uz kāda grābekļa es varētu uzkāpt, laikam tāpēc tā vilšanās sajūta beigās nebija tik sāpīga. Kopumā- visai viduvējs grāvējs ar vienu domu- kārtīgi paārdīties pa Šanhaju.

Denijs Stratons ilgus gadus pārvadā dažādus vērtīgus mākslas priekšmetus uz muzejiem vai izstādēm. Viņam ir laba reputācija un labi kolēģi. Katru reizi viss iet pēc plāna.
Tomēr vienu dienu viss sabrūk- labi izplānota uzbrukuma laikā viņam nolaupa van Goga gleznu un nu ar Deniju neviens vairs nevēlas sadarboties. Liels nopelns tam ir policijas un žurnālistu versijai, ka tieši Denijs pats arī ir zaglis.
Negaidīta veiksme uzsmaida, kad slavens Ķīnas muzejs nolemj uzticēt Denijam pārvest unikālu un ļoti vērtīgu vāzi.
Necik tālu neticis no muzeja, Denijs ar savu komandu attopas labi organizētas laupītāju grupas plānā nolaupīt šo vāzi. Tā kā Denijam šis uzdevums ir bezmaz dzīvības vai nāves jautājums, viņš iet uz visu banku. Pat vairāk- viņam rodas plāns kā izlabot arī pagātnes kļūdas.

Kā jau minēju ievadā- viduvējs gabals, kur galvenais uzsvars bija uz kaušanos un braukšanos. Pie tam ne vienā, ne otrā baigi piedomāts pie skatiem netika. Gluži tāpat kā pie scenārija kopumā un atrisinājuma jo īpaši. Laikam uzskatīja, ka ar fiksu ņirboņu gar acīm panāks apmierinošu izteiksmi skatītāju ģīmjos un ar to būs gana, lai neviens nepamanītu gan nepiemērotos aktierus, gan viņu haltūras, gan arī absolūto sižeta neaizrautību.

Filmas vērtējums: 3/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.