Oriģinālnosaukums: RocknRolla
Valsts: Lielbritānija
Žanrs: Grāvējs/Kriminālais
Lomās: Nonso Anozie, Gerard Butler, Thandie Newton, Jeremy Piven
Režisors: Guy Ritchie
Gads: 2008

Par filmu-

Krievu miljonārs iecerējis iegādāties nekustamo īpašumu Londonā un sava plāna realizācijai sasaistās ar šīs pilsētas ne pārāk likumu ievērojošām personām. Tur, kur apgrozās miljonu vērti īpašumi un miljonu pilni naudas koferīši, tur arī apgrozās personas, kuras vēlas tikt pie ātras un vieglas naudas.

Režisors Gajs (arī scenārists Gajs) ir atgriezies- ar to pašu Londonu un ar to pašu kriminālo pasauli. Tāds kā turpinājums viņa iepriekšējiem veiksmīgajām filmām (BS un LSTSB), kur krimināliem elementiem sanāk saķerties ar mazāk krimināliem elementiem un visam pa vidu soma/koferis ar naudu. Arī šajā filmā ir kaut kas līdzīgs- ir miljoni un vērtīga (vai tikai mīļa) glezna un ir vesela kaudze ar elementiem, kuri izklaidē skatītāju ar jautriem jokiem, komiskām situācijām un savdabīgu brutalitāti. Laikam jau tikai britu melnais humors var vienā mirklī aicināt uz kāzām un dažas sekundes vēlāk to pašu kāzu aicinājumu nomainīt ar izsitēju.

Var jau būt, ka kādam izlaužas vilšanās pilna nopūta- atkal jau tas pats (kriminālās pasaules jokdari), bet varu nomierināt- filma ir izdevusies laba. Izslēdzam nopietnību un ļaujam vaļu gan aktieru meistarībai, gan aplaudējam operatora darbam un, protams, novērtējam režisora veikumu. Viss kopā sanāk jauki un patīkami pavadīts laiks.

Pilnai laimei pietrūka tāds nieks kā pārsteigums- pārsteigums ar jaunu vidi un jaunie tipāžiem. Lai gan 300 spartiešu vadoni Leonīdu zagļa/blēža lomā ar varētu nosaukt par pārsteigumu.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.