Oriģinālnosaukums: Robot/Endhiran
Valsts: Indija
Žanrs: Grāvējs/Fantastika/Piedzīvojumi
Lomās: Rajnikanth, Aishwarya Rai, Danny Denzongpa, Santhanam, Karunas
Režisors: S. Shankar
Gads: 2010

Par filmu-
Profesors savā laboratorijā izveido robotu- ar neparastām spējām apveltītu androīdu, kurš spēj darīt visu. Līdz pilnībai robotam pietrūkst vēl mazliet, tāpēc profesors ļauj savai draudzenei to izvest ielās pastaigāt, lai robots labāk uztvertu apkārtējo vidi.
Par profesora veikumu ieinteresējas ne tikai uz ielas sastaptie garāmgājēji, bet arī teroristi.


Pamanot gan treileri, gan dažādus izvilkumus no filmas, es sapratu- šī nu ir tā lente, lai būtu iemesls paskatīties kaut ko no indiešu kino. Kā nekā, no indiešiem tik agrā jaunībā ir šis tas redzēts (padomju laikos indiešus bieži rādīja- Trīs musketieri, Diskodejotājs… vairāk gan neko neatceros). No neseniem gabaliem prātā ir vien ”Graustu miljonārs” un Laura Reinika videoklips. Tātad, bija vien jāskatās, kas tad indiešiem sanācis par 42 miljoniem dolāru (visdārgākā filma indiešu kinovēsturē).

Pirms skatīšanās noskaņojos uz to, ka es skatos indiešu filmu un nesanāks to uztvert tāpat kā vienkāršu Holivudas vai Eiropas filmu. Indiešu joki, indiešu dialogi un, protams, indiešu mūzika (kā tad bez tās). Vienkārši cita kinomentalitāte. To sarunu ar odiem es pat nezinu kur likt- pluss vai mīnuss vai vienkārši- Indija.

Filmas mīnusus es neuzskaitīšu, bet norakstīšu uz augstākminētās mentalitātes nesaderību (nu kur gan vēl varētu galveno varoni nosaukt par Čitī, ja ne indiešu kino?).

No plusiem var minēt Bolivudas uzdrīkstēšanos palaist ko tādu- dārgu, specefektiem bagātu, šaušanu un spridzināšanu saturošu kino. Skaidrs, ka pirmie kucēni jāmitrina, bet nešaubos, ka šī filma kalpos kā laba iedvesma jauniem lielbudžeta indiešu grāvējiem.
Jau gara acīm redzu, ka Terminators un Transformeri stūrī nervozi pīpo.

Filmas vērtējums: 6/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

P.S.
Video ir divi, jo viens ir treileris, bet otrs tāds kā esence, priekšskats. Tā, lai būtu labāk saprotams par ko filma.