011.JPG

Oriģinālnosaukums: Rambo
Valsts: ASV/Vācija
Žanrs: Grāvējs/Drāma
Lomās: Sylvester Stallone, Julie Benz, Matthew Marsden
Režisors: Sylvester Stallone
Gads: 2007

Par filmu-

Vjetnamas kara veterāns Rembo savu dzīvi mierīgi aizvada kādā Taizemes nomaļā vietiņā- ķer čūskas un pārdot tās vietējiem tūristu izklaidētājiem, brauc pa upi, ķer zivis. Nevienam neko sliktu nedara un ne no viena neko neprasa. Vienu dienu pie viņa ierodas misionāru grupa, kura lūdz viņus nogādāt uz kādu attālu ciemu, lai pilsoņu karā nomocītajiem izdalītu medikamentus. Rembo to izdara, taču misionāri nokļūs gūstā pie nežēlīga armijnieka un Rembo ar dažiem algotņiem dodas viņus glābt.

Jā, vecais labais Rembo ir atkal klāt. Šoreiz burtiskā nozīmē ‘’vecais’’, jo dažas grumbiņas un stīvums kaulos saka, ka Rembo ir kļuvis vecāks. Bet nogalināt viņam tāpat sanāk labi. Protams, gadi jau neļauj taisīt lielus lēcienus un viltīgas lamatas, tāpēc lielais uzsvars bija jāliek uz šaušanu. Tā šajā filmā netrūka- viss tika detalizēti parādīts sākot ar divķermeņu cauršaušanu līdz pilnīgai galvas nonešanai.

Jau pats filmas sākums parāda, ka šoreiz Rembo sava ceturtā cīņa būs jāizcīna kut kur džungļos starp Taizemi un Mjanmu (nez kāpēc filmā visu laiku lietoja veco nosaukumu Birma?). Lai arī viņš mierīgi pavadīja savas dienas nomaļā ciematā, ne asumu, ne šaušanas prasmi viņš nebija zaudējis. To viņš jau paspēja nodemonstrēt misionāru aizvešanas laikā, kad uz upes satikās ar pirātiem.

Tālāk jau viss turpinājās pa iemītu taciņu- misionāri nogādāti galapunktā, pa ceļam saņemti sirdsapziņu atmodinošie vārdi no vienas misionāres un var gatavoties gūstekņu atbrīvošanai un slikto iznīdēšanai Rembo stilā.

Pēc filmas noskatīšanās palika sajūta, ka kaut kas ir pietrūcis. Bija ievads, bija nobeigums, bet pa vidu faktiski nekas nebija. Tika detalizēti parādītas ļauno karavīru izdarības un savdabīgās izklaides (mīnu meklēšana). Slepkavošana, izvarošana, dzeršana… nu gatavie huligāni. Arī galvenajam no ļaunajiem tika iedalīts papildus ļaunuma ‘’bonuss’’ – pedofīlisms. Laikam ar šo visu centās skatītājiem iebarot, ka viņi patiešām bija slikti un viņi bija jānovāc. Tā novākšana viņiem sanāca nedaudz teatrāli, bet jāatzīst- acij tīkami.

Filma, kaut nedaudz, bet tomēr turpina Džona Rembo gaitas, lai gan tiem, kuriem šī būtu pirmā iepazīšanās ar šo varoni, es ieteiktu labāk sākt vispirms ar kādu no vecajām daļām.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

112.JPG 211.JPG 310.JPG 411.JPG 511.JPG 610.JPG