Once Upon a Time in Shanghai

Oriģinālnosaukums: Once Upon a Time in Shanghai
Valsts: Ķīna/ Honkonga
Žanrs: Grāvējs
Režisors: Ching-Po Wong
Lomās: Andy On, Sammo Hung Kam-Bo, Philip Ng, Raiden Integra
Gads: 2014

Par filmu-
Ir 1930.gads, zēns no laukiem dodas uz Šanhaju, lai nopelnītu naudu un kļūtu bagāts, bet viņš nonāk pilsētā, kuru pārvalda bandīti un kontrabanda. Lai izdzīvotu viņam ir jāliek lietā sava kaujas māksla.

Once Upon a Time in Shanghai
Kas var būt labāks par rimtu svētdienas vakaru ar kārtīgu Honkongas ģīmsiti. Tādu, kas no sevis un tevis neko daudz neprasa. Tieši tāds ir arī ”Reiz Šnahajā”- jau ar pirmajām minūtēm puika sit vairākiem, kā teiktu Mirttante- taisni ģīmī. Protams, sita arī visur citur un sit labi. Daži vairāk tā arī neceļās. Pēc tam ir neliela atelpa un sit atkal. Tā arī nonākam līdz filmas gand finale, kur viņš sit daudz, ilgi un visus. Tā teikt- pēdējais līmenis ar pēdējo bosu.
Apmēram tā arī varētu raksturot filmu.

Once Upon a Time in Shanghai

Protams, vēl ir arī neliela deva romantiskās līnijas (tā, garāmejot), neliela deva sentimentālas un tikpat neliela deva draudzības. Viss nelielās devās, lai netraucētu pamatdomai- sist.

Once Upon a Time in Shanghai

Nav arī tā, ka visi lido no viena koka līdz otram. Te nedaudz piezemētāk- pašļūc pa zemi padsmit metrus vai no stiprāka sitiena aizkrīt dažus metrus. Hongildons un indiešu fizikas te nav.

Šo varētu nosaukt par tādu kā mūsdienīgu Brūsa Lī variantu. Lai gan pati filma skaitās 1972.gada rimeiks, es teiktu, ka filmas veidotāji smēlušies no Bruslija daiļrades. Pat galvenās lomas tēlotājs tīri vizuāli bija līdzīgs. Lai gan to laikam var teikt par visiem ķīniešiem. Katrā ziņā- pietrūka vēl tikai dzeltenais treniņtērps ar melno svītru un varētu sajusties kā atgriezies bērnībā.

Once Upon a Time in Shanghai

Noteikti varu ieteikt visiem austrumu cīņu piekritējiem un tiem, kuri no filmas negrib sagaidīt ilgu palikšanu prātos. Tā- noskatās, patīk un aizmirst.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.