Oriģinālnosaukums: Stand Up Guys
Valsts: ASV
Žanrs: Krimināla/Komēdija
Režisors: Fisher Stevens
Lomās: Al Pacino, Christopher Walken, Alan Arkin, Mark Margolis, Julianna Margulies
Gads: 2012

Par filmu-
Atsēdējis gandrīz trīsdesmit gadus cietumā, Vels beidzot tiek brīvībā. Pa šo laiku brīvība ir mainījusies un arī vecie draugi mainās. Lai arī draudzība atteikta netiek, tomēr līdzi velkas kāds tumšs uzdevums, kas ir jāizpilda.

Pati filma jau ar plakātu sola kvalitāti- trīs oskaroti vīri laivā. Tiesa gan, ar to laikam laiva būs pilna un sunim vieta neatradīsies.

It kā sižets ir pateicīgs lielām lietām, bet… bet tās lielās lietas tā īsti neparādījās. Jā, bija atsevišķi jauki momenti, kuros Als Pačīno neapšaubāmi parādīja, ka viņš ne vienu vien kinolenti ir izdaiļojis. Bet starplaikos šiem atsevišķajiem momentiem pietrūka tā azarta, kuru nepārprotami filmas veidotāji centās skatītājam nodot.

Nule kā no cietuma iznācis, bet jau vecs un nevienam nevajadzīgs. Ja nu vienīgi savu veco cīņu biedru un atriebes kāru mafiozņiku, kurš šo pašu cīņubiedru iespiedis spīlēs un liek… nogalināt. Vecas draudzības vārdā atļauj vēl kādu laiku padzīvot kopā. Teiksim- līdz nākamās dienas 10:00.

Ja viens cenšas neizrādīt, ka zin, kas viņu sagaida, tad otrs nekādīgi nevar saņemties nospiest mēlīti. Lai gan iespēju ir ka vai nu- alkohola pārdozēšana, viagras pārdozēšana… Gala beigās viņi nolemj no veco ļaužu pansionāta savākt trešo biedru, lai ir kas pavizina, jo maz prieciņa atlicis.

Principā filma parāda to, ko veci buki, kuriem vēl īsti mirt negribas, bet jaunības dienu veiklums nedaudz apsūbējis, var sadarīt vienā īsā laika nogrieznī- pārdozēt viagru, nozagt bandītiem auto, izpalīdzēt apbižotai meitenei, mukt no policijas…. un tas laikam arī viss.

Kā jau sākumā minēju- plakāts mums solīja trīs apbalvotus aktierus, bet ne vārda netika minēts, vai šie aktieri spēs paspīdēt visā krāšņumā. Jo vienkārši viņiem netika dota iespēja. Ja tā labi piemiedz acis, tad varētu teikt, ka viņu vietā varēja būt jebkurš holivudas vecās paaudzes pārstāvis.

Pārāk jau nu filmas veidotājiem gribējās iepīt stāstā gan večus laupītājus, gan stipros un izveicīgos pensionārus, gan ģimenes drāmu… Varbūt no kaut kā vajadzēja atteikties, lai stāsts sanāktu jestrāks un aizraujošāks.
Tagad azarts parādījās tikai mūkot no policijas. Un žēlums, ka mēģināja iziet uz vecajiem lauriem- vismaz tā dejošana uzsita pamatīgu kadru no ”Sievietes smarža”.

Nebija slikts kino. Pat varētu teikt, ka skatāms. Tikai žēl- pēc noskatīšanās saskrēja mieles, ka palika ui ku daudz neizmantota potenciāla.

Filmas vērtējums: 6/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.