kinopoisk.ru

Oriģinālnosaukums: Project Power
Valsts: ASV
Žanrs: Grāvējs/Fantastika
Režisors:
Lomās:
Gads: 2020

Par filmu
Noslēpumaini svešinieki Ņūorleānas ielās izplata kapsulas, kuras uz īsu brīdi cilvēkam iedod kādu īpašu spēju- tā var būt neredzamība, ātrums, ložu necauršaujamība vai daudz kas vēl. Noziedzīgā pasaule ir ieinteresēta šo kapsulu masveidīgā saņemšanā, bet kāds pilsētas policists un izbijis armijnieks ir apņēmības pilni apturēt gan šo kapsulu nonākšanu ielās, gan apturēt šos svešiniekus.

Filmas skatīšanu noorganizēja pieklājīgie reitinga cipari — likās, ka vairāki portāli nesamelos un šī filma tiešām būs laba un saviem reitingiem atbilstoša. Pat neskatoties uz to, ka filma ir grāvējs, fantastika un kārtējā superspēju kinolente. Diemžēl, sameloja gan. Un te galīgi negribētu likt uzsvarus uz savu nepatiku pret supervaroņiem. Bija citi iemesli.

Ņūorleānas ielās noslēpumaini svešinieki noorganizējuši jaunu narkotiku piegādi- kapsulas, kuras lietotājam rada īpašas spējas. Neviens nezina, kas tās būs par spējām, kamēr nepamēģinās. Kādam tā ir degšana, kādam ātrums, aukstums vai bezkaulu ķermenis. Iespēju ir daudz. Arī nomirt no šīs kapsulas.
Ņūorleānas policists nolemj cīnīties pret noziedzniekiem ar viņu pašu metodēm- arī viņš slepus lieto šīs kapsulas. Tikmēr kāds izbijis armijnieks cenšas sadzīt pēdas šo izplatītāju vadoņiem, jo tie ir nolaupījuši viņa meitu. Apvienojot spēkus ir cerība sasniegt rezultātu.

Filmas uzbūve ir gaužām vienkārša. Arī stāsts nav pārlieku sarežģīts. It kā visu par labu varēja vērst glīti specefekti, labas cīņu ainas un kāds negaidīts pagrieziens. Diemžēl, bet nekā no šī visa nebija. Epizodiski pacīnījās, un pat tad tas tika pasniegts kā fons. Negaidīta pagrieziena nebija. Ja nu vienīgi par tādu varētu saukt negaidīti trulās beigas — neticējās, ka filmas veidotāji izvēlēsies tik prastu nobeigumu. Lai gan — ja filma visu laiku bija tik trula, kāpēc gan beigās iespringt uz asumiem?

Filma bez dinamikas, bez pārsteigumiem, bez dziļas domas un sava stāsta, kur dumjiem notikumiem talkā nāca bezjēdzīgi gājieni un mazjēdzīgas sarunas.

Tā arī nevarēja saprast stāsta galveno domu- kāpēc bija vajadzīgas šīs kapsulas izdalīt parastiem cilvēkiem ielās? Tad vēl konteinerkuģis, meita, aģenti mājās, kapsulas demonstrācija bagātniekiem, utt.

Savārstījumus, kuram nav vērts pievērst pārāk lielu ievērību.

Filmas vērtējums: 4/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.