Oriģinālnosaukums: Before I Fall
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma/ Mistērija
Režisors: Ry Russo-Young
Lomās: Zoey Deutch, Halston Sage, Logan Miller, Elena Kampouris, Medalion Rahimi
Gads: 2017

Par filmu-
Samanta ar savām draudzenēm Eliju, Elodiju un Lindsiju ir vienas no populārākajām meitenēm skolā un uzvedās kā īstas zvaigznes- aprunā citas meitenes, apsmej dažādus īpatņus un aktīvi piedalās ballītēs. Vienu šādu ballīti par godu Mīlestības dienai, savās mājās noorganizē Kents. Uz šo ballīti ierodas arī Samanta ar draudzenēm. Diemžēl, šī ballīte viņām ir pēdējā- vēlu vakarā, atceļā viņu mašīna avarē.
Bet jau nākamajā rītā Samanta pamostas savā gultā. Viņai šī diena ir jāizdzīvo vēlreiz. Un vēlreiz. Un vēl dažas reizes.
Samanta pūlas ko izmainīt, bet katru reizi tiek iekustināti citi notikumi, kas noved pie cita rezultāta.
Filma uzņemta pēc populāra Lorenas Oliveras tāda paša nosaukuma darba motīviem.

Pirms skatīšanās svārstījos, vai tik šī filma nav domāta galīgi citai mērķauditorijai- tāda skuķu filma par pirmo mīlestību un apbižotajiem vidusskolēniem?- , bet izlasīju Mairitas atsauksmi par grāmatu un nospriedu, ka varētu aiziet.

Samanta ir jauna un pašpārliecināta meitene, kura ar savām draudzenēm atrodas skolas popularitātes spicē. Viņas var apsmiet visādus īpatņus, nocopēt labākos čaļus un tiek aicinātas uz ballītēm.
Pamostoties no rīta, Samanta vēl nenojauš, ka šī diena izvērtīsies par viņas pēdējo- vakarā ierodoties ballītē par godu Mīlestības dienai, viņa ar savām draudzenēm piedzīvo nepatīkamu atgadījumu un atceļā Lindsijas vadītā mašīna avarē.
No rīta Samanta atkal pamostas tajā pašā dienā. Un vēlreiz piedzīvo gandrīz visu to pašu. Pēc dažiem šādiem rītiem Samanta saprot, ka viņai kaut kas ir jādara. Kaut kas ir jāmaina. Bet katrs viņas lēmums ir cēlonis kādai citai notikumu ķēdītei, kuru viņa nevēlas pieļaut.

Nemaz nebija tik traki- jā, jauniešu auditorijai domāts un ar jauniešiem pasniegts stāsts, bet tā morāle ļoti labi der arī nedaudz vecākiem skatītājiem. Galu galā- kurš nav gribējis kādu dienu izdzīvot vēlreiz? Labi, šajā gadījumā tā ir pēdējā diena. Līdz ar to laikam ar to gribēšanu varētu gribēties mazāk. Kaut vai tāpēc, ka tā smagā nasta- ko atstāt aiz sevis? Ko teikt saviem mīļajiem? Ko teikt draugiem? Ko pagūt sakārtot?

Lai arī filmas viducī mani tie meiteņu gājieni gan nogarlaikoja, tomēr filma ir interesanta un ir vērts noskatīties. Kā nekā tēma ir pietiekami nopietna visu vecumu skatītājiem un beigu cēliens sanāca visnotaļ labs.
Kāda tā ir kā ekranizācija, man grūti teikt- tas būtu jāprasa tiem, kuri lasījuši grāmatu (būtu interesanti dzirdēt kādu viedokli).

P.S.
Pagaidām gan neesmu sapratis vai man filma iekārdināja izlasīt grāmatu vai tomēr nē.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.