Pirates

Oriģinālnosaukums: Hae-jeok: Ba-da-ro gan san-jeok/ Pirates
Valsts: Dienvidkoreja
Žanrs: Komēdija/ Vēsturiska/ Piedzīvojumi
Režisors: Seok-hoon Lee
Lomās: Nam-gil Kim, Ye-jin Son, Hae-jin Yoo, Kyeong-yeong Lee, Tae-woo Kim
Gads: 2014

Par filmu-
Ir 14.gadsimts un kuģot pa jūrām ir bīstami- uzglūn gan pirāti, gan vaļi. Viens šāds valis uzbruka kuģim, kurā tika vests ļoti svarīgs priekšmets- imperatora dāvināts zīmogs. Kuģis tika sadragāts un valis zīmogu norija.
Tagad visi gatavojas vaļa meklēšanai un zīmoga atgūšanai- gan armija, gan pirāti, gan saujiņa zagļu, kuri nekad jūru nebija redzējuši.

Pirates

Kad ir vēlme paskatīties ko acij tīkamu un prātu nenoslogošu, tad vienmēr talkā nāk izpalīdzīgie aziāti. Protams, nevar noliegt, ka viņiem ir arī filmas, kas prātu noslogos un aci neiepriecinās, bet tomēr- šoreiz uzsvars uz to daļu, kur lielāks uzsvars uz kaujām, masu skatiem vai muļķīgām izdarībām un tamlīdzīgi.

Dienvidkorejas kases grāvēju sarakstā šogad filma Pirāti ieņem trešo vietu. Un kamēr gaidu pirmās vietas īpašnieku, tikmēr var paskatīties trešo.

Pirates

Un jāsaka, ka saņēmu visu, ko gaidīju- daudz kaujas skatu (lai gan prasījās vēl), kāda klopīte uz ūdeņiem, kāds ekšens uz sauszemes un visam pa vidu daži muļķīgi un smieklīgi gājieni. Tā teikt- viss, kas vajadzīgs labai izklaidei. Jā, pat kopā ar bērniem, jo to asiņu laikam īsti nemaz i nebija.

Kā jau pie pirātiem klājas, uzsvars ir likts uz ūdeņiem- kuģošana, jūras kaujas, vaļu medības… it kā nebija ar grandioziem masu skatiem un episkām kaujām, bet tāpat- savs prieciņš austrumu cīņu skatītiesgribētājiem netrūks. Arī sauszeme netika aizmirsta, jo daži sauszemes žurkas, kuriem īsti nevedas ar laupīšanu kalnos, nolēma nospert kuģus un doties tā īstā un vienīgā vaļa medībās. Protams, arī šeit neiztiks bez datorspeciālistu zīmējumiem, bet viss it kā glīti, iederīgi un ne pārāk pārspīlēti.

Pirates

Filmas doma, morāle un vēl viss tas, kas nāk starp kadriem, it kā palika otrajā plānā, jo šī tomēr ir izklaidējoša filma, kas nepretendē uz vēsturiskām patiesībām un piedomātām realitātēm. Te vairāk dominē plāns savākt pēc iespējas vairāk pavedienus un vajadzīgajā brīdī tos paraut. Lai sanāktu relaksējoši jestrs meldiņš. Un tas nostrādāja.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.