Oriģinālnosaukums: Hold the Dark
Valsts: ASV
Žanrs: Trileris/Drāma
Režisors: Jeremy Saulnier
Lomās: Riley Keough, Jeffrey Wright, Alexander Skarsgård, Julian Black Antelope
Gads: 2018

Par filmu-
Rakstnieks un vilku speciālists Rasels Koru ierodas kādā nomaļā ciematā Aļaskā, jo Medora Slouna uzrakstīja viņam skaudru lūgumu palīdzēt atrast tos vilkus, kuri nogalināja un aizstiepa viņas sešgadīgo dēlu.
Ieradies notikuma vietā, Rasels dodas meklēt vilkus, bet pirms ciemata pamešanas, kāda veca sieva viņam iesaka doties uz otru pusi. Vai labāk- doties prom pavisam.

Skaudro dabas apstākļu filmām ir savs šarms, kas pievelk gan ar dabas skatiem, gan savdabīgu mežonīgu filozofiju, kas valda starp vietējiem. Šeit vēl tika solīta mežonība no vilku puses, bet par to, lai spriež katrs pats skatītājs.

Rasels Koru, ieradies nelielā ciematiņā, kur mīt ne tikai skarbi laikapstākļi, bet arī skarbi ļaudis, ar žēlumu uzklausa Medoras stāstu par vilku aiznesto bērnu un vīru, kurš dienē karadarbības zonā.
Medora izlasīja Rasela grāmatu un nolēma lūgt palīdzību rakstniekam, jo šis nav pirmais gadījums, kad vilki aizstiepj ciemata bērnus. Vietējā policija ir bezspēcīga un nepieņem nekādus mērus.
Rasels dodas meklēt vilkus un atgriezies atpakaļ ciematā, saprot, ka vecajai sievai bija taisnība- viņam bija jādodas uz pavisam otru pusi. Saņēmis ziņu par dēla pazušanu, ciematā ierodas tēvs.

Šoreiz ar tiem dabas skatiem bija plānāk- to bija tikai fonā un bez uzsvara. Toties pamatīgi biezā slānī bija tā mežonīgā filozofija, kas ar lielākiem un mazākiem kritumiem turējās visu laiku. Mazliet gan pietrūka kāds apskaidrojošāks vēstījums, kas ļautu filmu uztvert pilnvērtīgāk. Bet nevar noliegt- var arī tā. Atstāt skatītāju uz pauzes.
Laba filma, kura liek padomāt un liek līdz kaulam izjust to, kā būt tur, kur silta saule un pludmales smiltis ir kā tāla un nesasniedzama vide. Sapnis no glancētiem žurnāliem. Kas nomāc un liek skumt.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.