Oriģinālnosaukums: Mean Dreams
Valsts: Kanāda
Žanrs: Drāma/ Spriedzes
Režisors: Nathan Morlando
Lomās: Sophie Nélisse, Josh Wiggins, Bill Paxton, Colm Feore
Gads: 2016

Par filmu-
Keisija ir pusaudze, kura ar tēvu pārvācas dzīvot nomaļā lauku mājā, netālu no mazpilsētas. Kaisijas kaimiņos dzīvo viņas vienaudzis Jonas, kurš strādā vecāku saimniecībā. Viņi iedraudzējas, bet tas nepatīk Keisijas tēvam, kurš ir ne tikai sadistisks tēvs, bet arī policists.
Kādu dienu Jonas kļūst par liecinieku Keisijas tēva noziegumam un daudz nedomājot nozog šī nozieguma cēloni- somu, pilnu ar naudu. Tagad abiem pusaudžiem ir iespēja piepildīt savus sapņus- izrauties brīvībā un redzēt okeānu.

Mazliet jau baidīja tas, ka filma var izrādīties pārāk pusaudziska un apmuļļās kārtējo vecāki-bērni tēmu, bet nolēmu riskēt. Arī dēļ Bila Pakstona, kuram šī bija pēdējā loma (Sfēra jau neskaitīsies, ne?).

Keisija ar savu tēvu policistu, pārvācas uz dzīvi nomaļā nostūrī, kur tuvākā vieta ir kāda mazpilsēta. Lai arī tēvs sola, ka viņš tiks ārā no šīs bedres, Keisiju tas nepārliecina. Viņa it kā samierinās, ka turpmāk dzīvos te. Un iepazīstoties ar kaimiņos dzīvojošo Jonasu, šķiet, ka dzīve būs gana interesanta.
Kādu dienu Jonas kļūst par liecinieku Keisijas tēva dusmu lēkmei, kuras laikā viņš iekausta Keisiju. Mezdamies aizstāvēt meiteni, Jonas ne tikai tiek iekaustīts, viņam arī aizliedz turpmāk tikties ar Keisiju. Neatrazdams taisnību ne pie viena, Jonas nolemj paša spēkiem aizstāvēt meiteni.
Nejauši kļūstot par liecinieku Keisijas tēva noziegumam, viņš uz karstām pēdām nozog šī nozieguma mērķi- somu pilnu ar naudu. Pa ceļam savācot Keisiju, viņi dodas prom no mājām, lai piepildītu savus sapņus.
Bet somas īpašnieks nedomā pamest savu laupījumu un dodas viņiem pa pēdām.

Ko lai saka- negaidīti laba filma. Emocionāli piesātināta un dažbrīd pat smaga. Un aktieru darbam cepuri nost. Īpaši jau abu jauniešu lomu atveidotājiem- viņiem ne pa jokam tika uzkrauts, bet ne mirkli neizskatījās, ka viņi ar to netiktu galā.
Būtu vēl sižetā izķēruši pāris brāķu, tad varētu saukt bravo un bis. Pagaidām pietiks tik ar bravo.
Kuriem nav bail no smagām un nopietnām filmām, šo vajadzētu noskatīties.

Filmas vērtējums: 9/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.